George Clooney a deschis, miercuri, cea de-a 68-a editie a Mostrei venetiene, prezentandu-se pe covorul rosu in fata a sute de admiratori entuziasti, inaintea proiectiei celui mai recent film al sau - "The Ides of March".

Actorul si realizatorul american, imbracat in smoking cu papion, a fost intampinat cu strigate de bucurie de fanii sai prezenti la Festivalul de la Venetia. El a venit alaturi de actorii Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Evan Rachel Wood, Marisa Tomei si Jeffrey Wright, care apar alaturi de el in "The Ides of March", pelicula pe care a si regizat-o.

Dupa ce s-a prefacut ca vrea sa-l stranguleze pe cel care conducea ambarcatiunea cu motor cu care George Clooney a ajuns la festival, actorul a semnat autografe si a dat mana cu unii dintre fanii sai, scrie MEDIAFAX.

Tot miercuri, in timpul zilei, Clooney, care l-a sustinut pe Barack Obama la presedintia SUA si care militeaza pentru numeroase cauze, printre care cea a Sudanului de Sud, a declarat la Festivalul de la Venetia ca nu are intentia de a se lansa in politica.

"E un tip la Casa Alba care este mult mai frumos si care are mai multa compasiune decat oricine. Eu il cunosc. De ce sa aplice altcineva la o asemenea functie?
", a spus Clooney.

"Am un serviciu foarte dragut si pot sa imi petrec viata alaturi de oameni minunati",
a adaugat el cu umor, admitand totusi ca actuala guvernare americana trece printr-un "moment dificil". In ciuda acestui lucru, actorul s-a declarat "optimist".

  • Pelicula "The Ides of March", care a fost foarte aplaudata la proiectia pentru presa, nu este nici un film despre politica, nici o intriga politista intr-un context politic. Este mai degraba o poveste despre niste oameni care ajung la putere si sunt distrusi aproape simultan de aceasta putere, din cauza a ceea ce sunt ei, a fortei, credintelor, demonilor si slabiciunilor lor.

Potrivit regizorului, filmul vorbeste despre "compromisurile din politica". Pelicula, ce il are in centru pe tanarul consilier de campanie al lui Morris, interpretat de Ryan Gosling, aminteste de scandaluri din trecut, unele recente.

Filmul porneste de la o piesa de teatru - "Farragut North" (2004), de Beau Willimon, un tanar actor care a lucrat in echipa lui Howard Dean in timpul alegerilor prezidentiale primare din Iowa.

Citeste si:
Laureatii festivalul International de la Venetia
Laureatii festivalul...

George Clooney ar fi dorit sa realizeze filmul in 2008, dar entuziasmul care a insotit alegerea lui Barack Obama la presedintia SUA, l-a facut sa amane proiectul, considerand ca "nu era momentul pentru un film atat de cinic".

  • Pe langa Clooney, mai sunt asteptate la Lido, statiune balneara in laguna Venetiei, unde se desfasoara Mostra, numeroase vedete, printre care Madonna, care isi va prezenta noul film, "W.E.", joi, Al Pacino, Monica Bellucci si Vincent Cassel, Keira Knightley, Viggo Mortensen, Colin Firth, John Hurt, Willem Dafoe.

Cea de-a 68-a editie a Festivalului International de Film de la Venetia se va desfasura in perioada 31 august - 10 septembrie.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.