Cineastul Steven Soderbergh se teme ca cel mai recent film al sau, thrillerul SF "Pericol nevazut/ Contagion", ii va transforma pe spectatori in misofobi, persoane care prezinta o frica patologica de microbi, murdarie si contaminare.

Filmul "Contagion" prezinta pericolul prin care trece o societate a viitorului, amenintata cu disparitia din cauza unei pandemii, provocata de un virus extrem de agresiv, ce face milioane de victime.

Regizand acest film, care ii aduce din nou impreuna pe actorii din "The Talented Mr. Ripley" - Jude Law, Gwyneth Paltrow si Matt Damon -, Steven Soderbergh a inceput sa isi revizuiasca propriile reguli de igiena.

Cineastul a declarat, totodata, ca i-au placut reactiile pe care le-au avut spectatorii care au asistat la primele proiectii ale filmului sau atunci cand acestia au realizat ca au stat alaturi de persoane care le erau complet necunoscute, pe durata intregului film.

"Dupa ce am facut acest film, voi ramane de acum inainte constient pentru totdeauna de pericolul microbilor.
Era amuzant sa vezi la primele proiectii ale filmului, dupa ce se aprindeau luminile, cand cei 400 de spectatori din sala realizau ca au stat alaturi de persoane complet necunoscute si ca au atins toate lucrurile atinse de ceilalti. Pot sa va spun ca nu erau deloc fericiti", a declarat cineastul american, potrivit MEDIAFAX.

Filmul "Contagion", realizat pe baza unui scenariu scris de Scott Z. Burns, prezinta numeroase situatii-limita provocate de o maladie mortala care ameninta omenirea, iar actiunea lui urmareste mai multe planuri care se intrepatrund.

Din distributia acestui film mai fac parte Marion Cotillard, Kate Winslet si Laurence Fishburne.

  • Thrillerul "Contagion" va ajunge pe marile ecrane din Romania pe 30 septembrie.

Steven Soderbergh este un producator, scenarist si regizor de film american, castigator al premiului Oscar pentru regia filmului "Trafic" (2000), categorie la care a fost nominalizat de alte doua ori, pentru "Sex, minciuni si casete video" (1990) si "Erin Brockovich" (2001). Soderbergh este, de asemenea, regizorul filmelor din seria "Ocean's" si al peliculei "Che".
Citeste si:
Amazon va produce doua seriale noi care vor fi difuzate online
Amazon va produce doua...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.