Cantaretul de blues David "Honey-Boy" Edwards a murit la varsta de 96 de ani, in resedinta lui din Chicago, a anuntat managerul artistului

Istoricii muzicali afirma ca David Edward era ultimul supravietuitor dintr-o generatie unica de muzicieni de blues, care s-au afirmat inainte de Al Doilea Razboi Mondial, scrie bbc.co.uk.

Renumit pentru pasiunea lui pentru calatorii, Edwards sustinea inca 70 de concerte pe an, desi trecuse de varsta de 90 de ani.


  • David Edwards a primit in 2008 premiul Grammy la categoria "blues traditional" si un premiu Grammy pentru intreaga cariera, in 2010.

Printre cele mai renumite piese ale sale se numara "Just Like Jesse James", "Long Tall Woman Blues" si "Gamblin' Man".

Nascut in 1915 in oraselul Shaw din statul american Mississippi, Edwards a invatat sa cante la chitara inca din copilarie si a parasit casa in care a crescut la varsta de 14 ani, pentru a calatori si canta alaturi de muzicienii din grupul Delta Blues, printre care se aflau Howlin' Wolf si Little Walter, in anii 1930 si 1940, scrie MEDIAFAX.

A inceput sa cante ca muzician profesionist la varsta de 17 ani printr-un concert sustinut in orasul Memphis.

Managerul sau spune ca David Edwards avea o memorie fotografica, amintindu-si fiecare detaliu, si avea talentul unui povestitor innascut. Edwards le-a povestit la un moment dat colaboratorilor sai apropiati cum a murit cantaretul de blues Robert Johnson la varsta de 27 de ani, dupa ce a baut un pahar de whisky otravit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.