Cinty Ionescu a primit premiul de excelenta pentru video design la Festivalul New York Fringe 2011.

Un juriu independent alcatuit din 50 de profesionisti din domeniul teatrului i-au acordat VJ-ului Cinty Ionescu permiul de excelenta pentru design-ul video al piesei "Nils’ Fucked Up Day". Aceasta distinctie venita din partea criticii americane reprezinta o recunoastere a activitatii artistei emergente Cinty Ionescu, dar si a spectacolului in sine.

Cinty este la a doua prezenta intr-un festival de teatru din New York - dupa ce a facut video design si VJ-ing live pentru spectacolul "Concretii" din Underground Zero Festival (2010).

  • Dupa participarea, in premiera, la editia din 2007 a Festivalul International New York Fringe cu spectacolele "Bucharest Calling" si "The Sunshine Play" (ambele scrise de Peca Stefan si regizate de Ana Margineanu), Teatrul LUNI de la Green Hours a revenit la Fringe NYC intre 12 - 28 august 2011, cu spectacolul scris si regizat de Peca Stefan "Nils’ Fucked Up Day".

Teatrul LUNI a fost astfel singurul teatru independent din Europa de Est prezent in cel mai amplu festival teatral din America de Nord, devenind o prezenta constanta in manifestarile teatrale din metropola americana dupa doua participari la Fringe NYC (2007, 2011) si una la Undergroundzero Festival (2011, cu spectacolul "Concretii", in regia lui Alexandru Mihaescu).

  • Cu toate ca a fost descrisa de unii critici drept "cea mai obscena piesa din teatrul romanesc actual", "Nils’ Fucked Up Day" a fost si continua sa fie un cert succes de public, fiind primita foarte bine de critica new yorkeza.

Mix de multimedia, interactivitate si jocuri ale limbajului, spectacolul propune o maniera incitanta de a privi lumea contemporana si stereotipurile sale. Din distributie fac parte unii dintre cei mai talentati tineri actori ai scenei (independente si oficiale) din Bucuresti - Radu Iacoban, Catalin Babliuc, Madalina Ghitescu, Ilinca Manolache si Tudor Aaron Istodor.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.