Arheologii au descoperit ca vechii egipteni foloseau gel pentru a-si aranja parul si unii chiar adoptau un stilul asemanator cu cel al vedetelor.

Egiptenii acordau o importanta foarte mare parului si foloseau produse de ingrijire si aranjare a parului pe baza de grasimi. Uneori chiar isi ondulau parul sau apelau la extensii daca lungimea parului lasa de dorit.

Descoperirea a fost facuta de o echipa de arheologi de la Universitatea din Manchester care a studiat mostre de par de la 18 mumii de sex masculin si feminin, cu varste cuprinse intre patru si 58 ani, scrie telegraph.co.uk.

“Vechii egipteni foloseau produse pentru aranjarea parului asemanatoare cu gelul de par pe care il folosim si noi in ziua de azi… Una dintre mumii avea parul scurt si noi am glumit ca seamana cu coafura lui Marilyn Monroe iar alta avea parul lung si ondulat ca al Rihannei”, a declarat coordonatoarea studiului, Natalie McCreesh.

Aceasta a adaugat ca aranjatul parului facea parte si din ritualul de inmormantare, pentru a arata bine in viata de apoi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.