Actrita Jodie Foster se numara printre personalitatile care au facut donatii generoase pentru a mentine in functiune programul stiintific american de cautare a formelor de viata extraterestre cu ajutorul unei retele de telescoape terestre.

Savantii de la Institutul SETI (Search For Extraterrestrial Intelligence) au fost obligati sa opreasca cele 42 de telescoape din Allen Telescope Array (ATA), care cerceteaza spatiul in cautarea unor transmisii radio ce ar putea proveni de la civilizatii extraterestre, din cauza reducerilor bugetare din Statele Unite ale Americii.

ATA a fost repusa in functiune recent, gratie eforturilor facute de un grup de investitori, care au donat peste 200.000 de dolari pentru redemararea acestui proiect stiintific din California, relateaza MEDIAFAX.

Actrita americana Jodie Foster, care a interpretat rolul unei cercetatoare de la SETI in filmul SF "Contact", lansat in anul 1997, s-a aflat printre personalitatile care au facut donatii in acest scop. Din acest grup de personalitati a facut parte si astronautul american William Anders, care a facut parte din misiunea lunara "Apollo 8", din 1968.

"Este complet iresponsabil ca rasa umana sa nu caute dovezi ale existentei unor forme de viata extraterestre inteligente
", a declarat William Anders.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.