Actorul britanic John Wood, care a fost recompensat cu un premiu Tony in 1976 si a jucat in numeroase filme si seriale TV, a murit la varsta de 81 de ani.

John Wood, numit Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic, in 2007, pentru servicii deosebite aduse artei dramatice, a primit premiul Tony in 1976, pentru rolul sau din spectacolul "Travesties", pus in scena pe Broadway de regizorul Tom Stoppard.

Actorul britanic a murit in somn, sambata, a precizat agentul sau, potrivit MEDIAFAX.

John Wood a jucat in cateva lungmetraje apreciate de public si de critici, precum "The Madness of King George" si "Shadowlands".

Cel mai recent rol al sau a fost cel din serialul de televiziune "Lewis", din anul 2007.

Printre celelalte seriale TV in care s-a remarcat se numara productiile "Goodnight Mr Chips", "Foyle's War", "Love in a Cold Climate" si "Kavanagh QC".

A jucat in numeroase spectacole de teatru puse in scena de Royal Shakespeare Company si de teatrul Old Vic din Londra, unde l-a avut drept coleg pe Richard Burton.

John Wood a primit de-a lungul bogatei sale cariere artistice alte doua nominalizari la premiile Tony, pentru rolurile din spectacolele "Rosencrantz and Guildenstern are Dead" si "Sherlock Holmes".

Wood a fost nominalizat si la Oliver Awards, in 1997, pentru rolul din spectacolul "The Invention of Love" de Tom Stoppard.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.