O antologie de benzi desenate, inspirate din piesele trupei The Smiths, va fi lansata in luna noiembrie, informeaza site-ul revistei New Musical Express.

Antologia, intitulata "Unite And Take Over: Comic Stories Inspired By The Smiths", este realizata de Shawn Demumbrum, care a alcatuit 13 echipe de artisti si scriitori. Fiecare echipa se ocupa de cate un cantec din repertoriul trupei The Smiths, pe care il adapteaza intr-un episod din aceasta antologie.

Printre artistii care fac parte din acest proiect se numara Christian Vilaire, Henry Barajas, Jeff Pina si Shelby Robertson, scrie MEDIAFAX.

Episoadele din carte sunt construite sub forma unor reprezentari grafice ale unor piese celebre din repertoriul trupei britanice, precum "Girlfriend In A Coma" si "How Soon Is Now?".

Episoadele din antologie, in loc sa reprezinte o relatare literara a povestilor spuse in versurile pieselor trupei, vor folosi acele cantece "ca o sursa de inspiratie, ca o rampa de lansare, ca o tema sau ca o stare de spirit", se afirma in publicatia britanica The Guardian.

Antologia va fi lansata in luna noiembrie in cadrul evenimentului Tucson Comic Con ce va avea loc in perioada 5-6 noiembrie.

The Smiths a fost o trupa pop/rock britanica, infiintata in Manchester in anul 1982. Bazandu-se pe parteneriatul muzical dintre solistul Steven Patrick Morrissey si chitaristul Johnny Marr, acest grup i-a avut in componenta si pe Andy Rourke (chitara bas) si Mike Joyce (tobe). Unii critici o considera drept cea mai importanta trupa de rock alternativ indie din anii 1980.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.