Academia de film americana a desemnat vedetele care vor primi cate un Oscar onorific in semn de recunoastere pentru modul in care au influentat showbizul american.

Oprah Winfrey, care in 1985 a fost nominalizata la premiile Oscar pentru rolul din pelicula “The Color Purple”, va fi recompensata cu Oscarul onorific - Jean Hersholt Humanitarian Award pentru actiunile de caritate facute de-a lungul anilor, scrie huffingtonpost.com.

In cadrul balului guvernatorilor, organizat pe 12 noiembrie de Academia de film americana, va mai fi recompensat si actorul James Earl Jones si make-up artistul Dick Smith.

James Earl Jones, in varsta de 80 de ani, este cunoscut pentru faptul ca si-a imprumutat vocea personajului Darth Vader din seria de succes "Star Wars" si a fost nominalizat la premiile Oscar in 1971 pentru rolul din filmul "The Great White Hope", scrie cbc.ca.

Cunoscut drept “the godfather of makeup”, Dick Smith si-a inceput cariera in 1945 si a fost primul barbat make up artist angajat de NBC. Acesta a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun machiaj in 1984 pentru filmul “Amadeus”. De asemenea, Smith si-a mai pus semnatura si pe machiajele din filmele “The Godfather”, “The Exorcist” si “Taxi Driver”.

Potrivit mediafax.ro, Oscarurile onorifice sunt acordate unor personalitati pentru "realizari extraordinare in timpul vietii, contributii exceptionale aduse industriei filmului, artelor si stiintelor sau pentru servicii deosebite aduse Academiei de film americane".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.