Albumul "Back to Black", celebrul material discografic lansat de Amy Winehouse in 2006, a ajuns din nou pe prima pozitie in topul albumelor din Marea Britanie.

Albumul "Back to Black", al doilea si ultimul album de studio al lui Amy Winehouse, a detronat discul cantaretei britanice Adele - "21" - de pe prima pozitie in topul britanic. Totodata, albumul de debut al cantaretei decedate pe 23 iulie, intitulat "Franck", a ajuns pe locul al cincilea, informeaza MEDIAFAX.

Cantece interpretate de Amy Winehouse ocupau duminica cinci pozitii in Top 40 al single-urilor din Marea Britanie.

"Back to Black" a ajuns in fruntea topului britanic al albumelor in anul in care a fost lansat (2006), iar in 2007 a fost albumul cu cele mai mari vanzari din Marea Britanie.

Cantareata si compozitoarea britanica Amy Winehouse, in varsta de 27 de ani, a fost gasita moarta, pe 23 iulie, in apartamentul ei din Londra. Muzica ei combina elemente de jazz, soul si rhythm and blues, cantareata facandu-se remarcata pentru vocea sa puternica, contralto, care ii permitea sa atinga note muzicale foarte joase.

A debutat in 2003 cu albumul intitulat "Frank", pentru care a primit o nominalizare la Mercury Prize. In 2007, Winehouse a castigat un premiu BRIT la categoria "cea mai buna cantareata britanica" si o nominalizare pentru "cel mai bun album britanic" - "Back to Black".

Acest album, produs de Mark Ronson, a castigat locul intai in topul albumelor din Marea Britanie si a debutat pe locul sapte in topul U.S. Billboard 200, devenind cel mai mare debut pentru un album realizat de catre o cantareata britanica.

Winehouse a fost recompensata cu cinci premii Grammy in 2008, pentru "inregistrarea anului", "cantecul anului" si "cea mai buna interpreta", cu piesa "Rehab", "cel mai bun album pop" - "Back to Black" - si la categoria "debutantul anului".

Citeste si:
Care sunt cele mai bune accesorii și echipamente complementare...
Care sunt cele mai bune...

Pe langa premiile, criticile favorabile si succesul comercial de care s-a bucurat, Winehouse a atras atentia presei prin problemele pe care le-a avut legate de consumul de substante interzise. Ea a recunoscut in mai multe interviuri ca avea tendinte de automutilare, probleme alimentare si suferea de depresie.

In ultimii patru ani, Winehouse a constituit unul dintre subiectele preferate ale tabloidelor britanice, mai mult pentru scandalurile provocate decat pentru muzica sa. Cantareata cu o voce exceptionala era cunoscuta pentru problemele sale legate de consumul de droguri, alcool, tendinta de automutilare, anorexie si bulimie. Amy Winehouse a efectuat cateva cure scurte de dezintoxicare, insa parea ca si-a facut ordine in viata personala, dupa o vacanta prelungita pe insula St. Lucia in 2009. Insa in vara acestui an ea si-a anulat turneul european, ce urma sa ajunga si la Bucuresti pe 15 august, dupa ce a fost fluierata copios de spectatori in timpul unui concert pe care l-a sustinut la Belgrad, in luna iunie, deoarece parea ca se afla in stare de ebrietate.

Citeste si:
Un utilaj feroviar s-a răsturnat la Roșiorii de Vede
Un utilaj feroviar s-a...

Fanii si criticii laolalta i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv si combinatia unica de jazz si soul care-i caracterizeaza muzica. Un alt atu al controversatei artiste britanice este talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fara exceptie, profund personala, de o candoare brutala. Producatorul american Quincy Jones a declarat ca Amy Winehouse este atat de talentata incat "vine de pe alta planeta", sustinand ca este onorat de faptul ca artista britanica canta pe albumul sau de cover-uri intitulat "Q: Soul Bossa Nostra".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.