Lungmetrajul "Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea 2", ultimul film din aceasta franciza cinematografica, a intrat in clubul select al "filmelor miliardare", care au obtinut incasari de peste 1 miliard de dolari pe plan mondial.

Reprezentantii distribuitorului Warner Bros. au declarat, duminica, ca ultimul film din franciza "Harry Potter" a depasit acest celebrul prag de 1 miliard de dolari, obtinand incasari de 1,008 miliarde de dolari pe plan mondial, ocupand locul al optulea in topul filmelor cu cele mai mari incasari din istorie, informeaza accesshollywood.com.

Potrivit Warner Bross, "Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea 2" va depasi in curand filmul clasat pe pozitia a saptea in acest top, animatia "Alice in Tara Minunilor" (1,024 miliarde de dolari), dar si pe cel clasat pe locul al saselea, "Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi", care este filmul cu cele mai mari incasari din acest an (1,032 miliarde de dolari).

"Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea 2" este primul film din franciza "Harry Potter" care trece de pragul incasarilor de 1 miliard de dolari. Precedentul record de incasari stabilit de un film din aceasta franciza era de 974,8 milioane de dolari si apartinea primului film din serie, "Harry Potter si Piatra Filozofala", lansat pe marile ecrane in 2001, scrie MEDIAFAX.

In capitolul final din seria "Harry Potter", tensiunea urca la cote nebanuite, culminand cu batalia epica dintre Harry Potter si cel mai mare dusman, Lordul Cap-de-mort. Lunga calatorie ia sfarsit cu dramatica inclestare intre bine si rau. Dupa ce au distrus un Horcrux si au aflat semnificatia magicelor Talismane ale Mortii, Harry, Ron si Hermione continua cautarea celorlalte Horcruxuri, pentru a avea o sansa de a-l distruge pe Cap-de-mort. Insa, spre ghinionul lor, maleficul personaj reuseste sa puna mana pe Bagheta de Soc si acum vrea cu orice pret sa atace Scoala Hogwarts si sa puna stapanire pe cele doua lumi.

"Harry Potter si Talismanele Mortii - Partea 2", ultimul film al fenomenului mondial ce are la baza romanele lui J. K. Rowling, este si cel mai spectaculos de pana in prezent, oferind pentru prima oara spectatorilor o experienta cinematografica unica, datorata inaltei tehnologii 3D si IMAX 3D. Filmul este adus pe marile ecrane romanesti de MediaPro Distribution.

Citeste si:
Cele mai vizionate filme in cinematografele romanesti
Cele mai vizionate filme in...

Primele trei pozitii in topul filmelor cu cele mai mari incasari din toate timpurile sunt ocupate de lungmetrajele "Avatar" (2,7 miliarde de dolari), "Titanic" (1,8 miliarde de dolari) si "Stapanul inelelor: Intoarcerea regelui" (1,11 miliarde de dolari).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.