Premiera filmului documentar "Electric Daisy Carnival Experience" a starnit haos la Los Angeles, agitatia produsa de cateva mii de fani ai muzicii rave adunati in fata Grauman's Chinese Theatre necesitand interventia politiei, care a tras cu gloante oarbe in manifestanti.

Potrivit publicatiei Los Angeles Times, evenimentul de miercuri seara a degenerat si s-a transformat intr-un adevarat haos pe strazile din Los Angeles, relateaza latimes.com.

Politia a intervenit in forta pentru a dispersa persoanele care aruncau sticle si alte obiecte in cladirile din jurul Grauman's Chinese Theatre, unde avea loc premiera filmului "Electric Daisy Carnival Experience", un documentar despre festivalul de muzica rave Electric Daisy Carnival.

Cateva persoane au sarit pe o masina de politie, insa politia nu a confirmat zvonurile potrivit carora acel automobil a fost incendiat.

Potrivit MEDIAFAX, reprezentantii Insomniac Inc., organizator al evenimentului, au emis un comunicat in care se declara "dezamagiti de faptul ca un mic grup de persoane a incercat sa tulbure premiera cu caracter privat a documentarului".

"Suntem recunoscatori politiei din Los Angeles care a putut sa restabileasca ordinea foarte repede", a declarat Erika Raney, directorul de comunicare al companiei Insomniac Inc.

  • Premiera documentarului "Electric Daisy Carnival Experience" a fost promovata intens la Los Angeles timp de cateva saptamani, organizatorii anuntand ca dupa proiectie va avea loc si o petrecere intr-un club din apropiere.

La evenimentul de miercuri seara se putea intra doar pe baza unei invitatii, a declarat politia americana. Insa atunci cand vestea despre proiectia filmului s-a raspandit pe internet, mii de fani ai muzicii rave, care nu aveau invitatii, au incercat sa patrunda cu forta in Grauman's Chinese Theatre.

  • Potrivit Hollywood Reporter, muzicianul DJ Kaskade se face vinovat de incitarea fanilor sai, cerandu-le prin mesaje postate pe Twitter sa vina in numar mare in fata Grauman's Chinese Theatre unde va avea loc o mare petrecere. Deoarece la apelul sau au raspuns cateva mii de fani, politia din Los Angeles a fost nevoita sa inchida celebrul Hollywood Boulevard.

Compania Insomniac Inc. si festivalul de muzica rave Electric Daisy Carnival se aflau deja in centrul unei controverse majore in Los Angeles, dupa ce o adolescenta in varsta de 15 ani a murit din cauza unei supradoze de droguri in timpul editiei din iunie 2010 a festivalului, organizat timp de doua zile la Los Angeles Memorial Coliseum si Exposition Park.

Moartea adolescentei le-a determinat pe autoritatile din Los Angeles sa limiteze organizarea de concerte de muzica rave. Totodata, la aceste manifestari a fost permis doar accesul publicului in varsta de peste 18 ani. In urma acestei decizii, Insomniac Inc. a decis sa paraseasca orasul Los Angeles si a preferat sa organizeze acest festival - unul dintre cele mai mari festivaluri de muzica electronica din Statele Unite - in orasul Las Vegas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.