Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, a fost invitata sa petreaca vacanta de vara alaturi de Regina Elizabeth a II-a la castelul Balmoral din Scotia.

Domeniul a fost cumparat de familia regala in anul 1848, iar castelul a fost costruit intre anii 1953 si 1956, dupa ce Regina Victoria si Printul Albert s-au indragostit de imprejurimile sale, scrie dailymail.co.uk.

Domeniul se intinde pe aproximativ 20.000 de hectare de dealuri, padure, iar in apropiere se afla raul Dee.

Castelul este deschis pentru vizitatori intre 1 aprilie si 31 iulie, insa este inchis in lunile august, septembrie si octombrie deoarece familia regala isi petrece vacanta acolo, scrie MEDIAFAX.

  • O zi obisnuita la castelul Balmoral incepe pentru familia regala cu servirea micului dejun, pregatit cu alimente organice locale.

Apoi oaspetii merg la vanatoare, pescuit, cules de ciuperci sau drumetii pe dealuri. De obicei, familia regala ia pranzul in natura, la una dintre colibele de pe domeniu. Dupa-amiaza, regina serveste invitatilor ceaiul din plante, in fata unui foc in semineu.

Pentru cinele oficale organizate la castel, barbatii trebuie sa poarte costume elegante, iar femeile rochii lungi pana la pamant, fara a avea nimic provocator.

In fiecare sambata pe perioada verii, Regina organizeaza un gratar in aer liber, iar familia regala face toate pregatirile necesare. Regina aranjeaza masa, iar dupa pranz isi pune o pereche de manusi si spala vasele, lucru care ii uimeste pe vizitatori. Insa doar cuplurile regale casatorite pot participa la acest eveniment.

Duminica, toti invitatii sunt asteptati sa participe la slujba de la biserica Crathie Kirk, unde palariile sunt obligatorii pentru doamne, iar jachetele si cravatele, pentru domni.

Dupa vacanta la Balmoral, fiecare invitat trebuie sa ii trimita Reginei un bilet de multumire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.