Trupa irlandeza U2 a inregistrat o versiune speciala a cantecului "Happy Birthday" cu ocazia celei de-a 93-a aniversari a liderului sud-african Nelson Mandela

Potrivit contactmusic.com, trupa irlandeza U2 a interpretat aceasta versiune speciala a cantecului "Happy Birthday", inregistrata special pentru Mandela, cu ocazia unui concert pe care trupa l-a sustinut in orasul american Philadelphia.

Nelson Mandela
a implinit luni, 18 iulie, varsta de 93 de ani. Inregistrarea video va fi difuzata in onoarea primului presedinte de culoare din istoria Africii de Sud, luni, cu ocazia unei gale organizate in cadrul seriei de evenimente "Mandela Day", la hotelul Four Seasons din New York.

Potrivit publicatiei New York Post, aceasta gala va fi prezentata de actorul Morgan Freeman, care a interpretat rolul lui Mandela in filmul "Neinfrant/ Invictus" (2009), regizat de Clint Eastwood. Duminica, actorul le-a cerut fanilor lui sa efectueze 67 de minute de munca in folosul comunitatii, pentru a marca ziua de nastere a fostului presedinte sud-african Nelson Mandela.

Fundatia Nelson Mandela, sprijinita de secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) Ban Ki-moon, a indemnat populatia sa faca 67 de minute de munca voluntara in cursul zilei - simbol pentru cei 67 de ani pe care Mandela i-a dedicat luptei politice din Africa de Sud.

Companiile sud-africane, ONG-urile, dar si personalitatile din aceasta tara au anuntat planuri de munca voluntara pentru astazi, iar Ban Ki-moon le-a cerut tuturor oamenilor din lume sa faca la fel. Secretarul general al ONU a declarat ca vrea ca ziua de nastere a laureatului Premiului Nobel pentru pace sa inspire oamenii sa faca lumea un loc mai bun.

Nelson Mandela urmeaza sa isi petreaca ziua de nastere impreuna cu familia, in satul sau natal, Eastern Cape, scrie NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.