Compania si-a creat o reprezentata in Los Angeles pentru convertirea filmelor in 4D si vrea sa isi deschida primul multiplex la New York, iar daca afacerea merge vrea sa se extinda si in Europa.

Filmele 4D inseamna o insumare de mai multi factori. Imagine 3D si in plus, se poate simti umiditatea si vantul daca scena este in ploaie, poti mirosii cauciuc ars daca este o scena in care se fac curse de masini etc.

Potrivit digipedia.ro, Compania CJ 4DPlex deja a convertit Avatar, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides si Kung Fu Panda 2. Acestea au rulat in Seul si se spune ca scaunele erau dotate cu tot felul de dispozitive, sa simti si usoare lovituri cand personajul era batut.

Blogerul korean Prof Miscreant spune ca la filmul Kung Fu Panda spune ca simtea usoare lovituri in stomac cand Pu era batut si lovituri in fund cand el cadea. La Piratii Din Caraibe el spune ca se simtea pana si transpiratia Capitanului Jack si catorva spectatori li s-a facut rau din cauza efectelor cu apa.

Deocamdata, parerile celor care au trecut prin experienta 4D, sunt impartite: in timp ce unii cinefili sunt incantati de efectele adaugate, altii s-au plans de faptul ca se simt umezi in urma vizionarii filmului Piratii din Caraibe.

Exista si spectatori care s-au plans de faptul ca au iesit din sala cu stari de greata si ameteala sau cu urechile infundate dupa ce au vizionat Transformers in format 4D, in timp ce mirosul pe tot parcusul filmului era de cauciuc ars.

Succesul inregistrat de aceasta data a determinat compania sa promita ca va deschide trei noi astfel de cinematografe, cu scaune care se vor lasa pe spate si vor pluti.

  • In Seul, pretul unui bilet este de aproximativ 17 dolari (50 de lei), potrivit New York Magazine.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.