Compozitorul Cornel Fugaru este internat in Spitalul Clinic de Urgenta Elias din Bucuresti, el avand o suferinta cronica grava.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Elias, dr. Valentin Calu, a confirmat, joi, pentru MEDIAFAX, ca pacientul este internat in unitatea sanitara.

"Pot confirma faptul ca pacientul Cornel Fugaru este internat la noi in spital. Familia ne-a rugat sa nu furnizam alte date despre pacient"
, a mai spus medicul Valentin Calu.

  • Cornel Fugaru s-a nascut pe 2 decembrie 1940, la Bucuresti, si este un cunoscut compozitor de muzica usoara, cantaret si instrumentist.

Totodata, a fost liderul formatiei rock romanesti Sincron, infiintata in 1964 si destramata in 1978. Formatia a acompaniat cantarete celebre precum Anda Calugareanu, Pompilia Stoian, Margareta Paslaru, Corina Chiriac.

Fugaru a facut numeroase turnee in strainatate, a facut parte din jurii nationale de concursuri de muzica usoara, a sustinut numeroase concerte si recitaluri la televiziune, a aparut ca interpret in filme - "Opt minute de vis" (1966), regia Mihai Constantinescu; "Opt exercitii de 625 de linii" (1967), film TV; "Impuscaturi pe portativ" (1967), regia Cezar Grigoriu - si a scris si muzica de film pentru pelicule precum "Brezaia", "Cici", Cei 4 M", "Oaca si Boaca" etc.

A adaptat numeroase melodii populare romanesti, precum "Ducea rufele la rau", "Pe langa plopii fara sot", "Alunelul", "Jocul fetelor", "Sarba munteneasca", "Haulita de la Gorj".

Printre cele mai cunoscute piese compuse de el se numara "Dau viata mea pentru o iubire", "Nu sunt sclavul tau", "Eu nu mai sunt cel de ieri", Cornel Fugaru colaborand foarte mult cu sotia sa, Mirela Fugaru.

  • De-a lungul carierei a primit numeroase premii la festivaluri precum cel de la Sofia (1968), Poznan (1978), Mamaia (1983 si 1986), Australia (1997 si 1998), dar si premii ale Uniunii Compozitorilor din Romania (1988, 1990, 1995) etc.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.