Dacre Stoker, unul dintre urmasii scriitorului care l-a inventat pe Dracula, va regiza o docudrama in 3D despre Vlad Tepes si istoria reala pe care s-a construit mitul vampirului din Transilvania, dublata de povestea lui Bram Stoker si a familiei sale.
Dracula Meets Stoker va fi, potrivit „Variety”, un soi de „making of” al noului sau roman si va puncta intalnirea scriitorului cu legenda domnitorului valah (asa cum si-o imagineaza Dacre Stoker), in studiile sale despre folclorul si credintele estice.

Filmul va fi produs (in limba engleza) de Cin TV, o divizie a uneia dintre cele mai mari companii de productie din Spania, Vertice 360, iar bugetul va fi unul consistent pentru Spania – 2,7 milioane de dolari. Filmarile vor incepe in toamna, iar lansarea va avea loc in 2012, cu prilejul centenarului Bram Stoker.

Stra-stranepotul de frate al lui Bram Stoker are 53 de ani, e canadian mutat in Carolina de Sud si a participat la trei campionate mondiale de atletism cu echipa de pentatlon a Canadei inainte de a deveni antrenor al lotului masculin la Olimpiada de la Seul, in 1988. Acum scrie carti despre Dracula si, mai nou, regizeaza filme cu personajul creionat de stramosul sau irlandez.

Citeste mai multe despre "Dracula, mortul viu" pe FilmReporter.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.