Academia Americana de Film si-a propus ca cea mai importanta categorie la premiile Oscar Cel mai bun film sa devina mai elastica. La doi ani dupa ce a marit numarul titlurilor nominalizate la 10 in loc de 5, institutia vine cu o noua regula: incepand din 2012, nu va mai exista un numar fix de filme care intra in finala.
Lista de nominalizari la Cel mai bun film va cuprinde intre 5 si 10 titluri, alese in functie de numarul de votanti care plaseaza o anumita pelicula pe primul loc in preferinte – pragul va fi de 5% din totalul voturilor pentru primul loc.

Cate filme trec de pragul impus vom afla abia pe 24 ianuarie 2012, cand vor fi anuntate nominalizarile. Potrivit reprezentantilor Academiei, citati de „The Hollywood Reporter”, daca regula aceasta ar fi fost valabila si intre 2001 si 2008 (inainte de masura care dubla numarul filmelor nominalizate), in fiecare an am fi avut cate 6, 7, 8 sau 9 candidate la Oscar. In perioada amintita, cele mai populare filme primeau 20,5% din totalul voturilor, prin urmare, procentul de 5% ar fi un minimum rezonabil, scrie FilmReporter.

„Studiind datele, ne-a sarit in ochi faptul ca membrii Academiei au dovedit o admiratie puternica pentru mai mult de cinci filme. O nominalizare la Cel mai bun film ar trebui sa fie indiciul unui merit extraordinar. Daca sunt doar opt filme care merita asta intr-un an, n-ar trebui sa fim obligati sa rotunjim numarul”, a explicat Bruce Davis, director executiv al institutiei care acorda Oscarurile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.