Actrita americana Angelina Jolie, ambasadoare a bunavointei pentru Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR), doreste sa viziteze o tabara de refugiati sirieni de la frontiera turca, a declarat o sursa din diplomatia turca.

Ministerul turc al Afacerilor Externe "este pe cale de a evalua si a examina aceasta cerere", a precizat pentru AFP aceasta sursa, sub protectia anonimatului, scrie MEDIAFAX.

Turcia se confrunta cu un aflux de refugiati sirieni, care fug din calea violentelor represiuni ce au loc in tara lor. Marti, numarul acestora se ridica la 8.538 in corturile instalate de filiala turca a Semilunii Rosii in provincia Hatay.

Din 15 martie, peste 1.200 de opozanti au murit si alti 10.000 au fost arestati in Siria, potrivit unor ONG-uri internationale.

  • Actrita americana a efectuat in luna aprilie o vizita surpriza la frontiera tunisiano-libiana, pentru a se intalni cu refugiatii din Libia.

La inceputul lunii martie, Angelina Jolie a efectuat o vizita de doua zile in Afganistan, pentru a se intalni si discuta cu refugiatii afgani care s-au intors in tara lor natala.

Din 2001, de cand a devenit ambasador al bunavointei pentru ONU, actrita americana a vizitat peste 20 de tabere de refugiati din Irak, Afganistan, Pakistan si Sudan,

Angelina Jolie si partenerul ei de viata, actorul american Brad Pitt, sustin numeroase proiecte umanitare, ei donand, la inceputul anului trecut, un milion de dolari organizatiei Médecins Sans Frontières (MSF), dupa cutremurul din Haiti din 12 ianuarie 2010, considerat unul dintre cele mai mari dezastre naturale din cele doua Americi, dar si 75.000 de dolari pentru construirea unei scoli pentru fete in Afganistan.

De asemenea, la inceputul lunii septembrie 2010, cuplul Angelina Jolie - Brad Pitt a donat 100.000 de dolari pentru victimele inundatiilor din Pakistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.