O mica adunare de prieteni de-ai lui Alex. Leo Serban, admiratori si trecatori prin Bookfest au luat parte sambata la lansarea singurei carti de poezii a regretatului critic de film: Alte camere, alte glasuri de ieri (Editura Pandora M).

E un volum pe care criticul insusi il aranjase cu putin timp inainte de moarte, in camera de spital, din trei caiete personale pe care refuzase pana atunci sa le deschida altcuiva decat prietenilor apropiati.

Ioana Parvulescu si Horia-Roman Patapievici sunt printre cei putini care au citit poeziile – unele – la putina vreme dupa ce au fost scrise. „Pana in ultima clipa, a umblat la cuvinte, m-a sunat si m-a intrebat ce adjectiv cred ca se potriveste unei gazele”, a povestit Ioana Parvulescu, buna prietena a autorului inca din tinerete si cea care semneaza textul de pe coperta volumului: „Poemele lui Alex. Leo Serban sunt atinse de gratie: ce-a incercat a reusit fara gres, fara efort. O carte minunata”.

„N-am ras cu nimeni cum am ras cu Leo”, a spus scriitoarea, rememorand cateva dintre clipele lor impreuna. „Cea mai frumoasa amintire a mea cu Leo este Leo insusi. Era un om rar, cum nu sunt multi printre noi”.

Horia-Roman Patapievici a pomenit, la randul sau, de dragostea criticului pentru Fernando Pessoa, de fotografia trimisa de Alex. Leo Serban de la mormantul lui ... continuarea pe filmereporter.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.