UPDATE. Ultima seara a Festivalului de la Cannes a avut picanteriile ei si o mare surpriza la final: controversatul Tree of Life al lui Terrence Malick a luat Palme d’Or din partea unui juriu dominat de voci anglo-saxone: Robert De Niro, Uma Thurman, Jude Law.

Restul juratilor sunt actrita argentiniana Martina Gusman, producatorul chinez Nansun Shi, criticul de film norvegian Linn Ullmann, regizorul Johnny To si Mahamat Saleh Haroun, un cineast din Ciad.

S-a aplaudat si s-a huiduit in acelasi timp in Sala Debussy, de unde presa a urmarit ceremonia, iar daca intrebati la Cannes din cinci in cinci metri „Cum vi se pare decizia juriului?” veti primi raspunsuri total contradictorii. Unii sunt de-a dreptul revoltati, altii intru totul incantati de destinatarul trofeului suprem.

In orice caz – o sa folosesc un cliseu jurnalistic care-mi vine la indemana acum – va curge multa cerneala pe acest subiect, iar preferinta lui De Niro pentru un confrate american va fi arma favorita in combatul celor carora nu le-a placut Tree of Life. Terrence Malick a lipsit, cum era de asteptat, de la gala, iar in numele lui au vorbit producatorii: „Intotdeauna am vrut sa vorbesc franceza si in seara asta mai mult decat oricand. In seara asta trebuie sa iau locul unui gigant. Terrence Malick e foarte timid si discret. Dar am vorbit cu el astazi si stiu ca e foarte onorat sa primeasca acest premiu. Tree of Life a fost o calatorie lunga, dar a meritat”, a spus unul dintre ei, Bill Pohlad.

Citeste mai multe despre premiile de la Cannes pe Film Reporter.ro.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.