EXCLUSIV. Intr-un interviu acordat ieri, la o zi dupa ce regizorul Lars von Trier a fost declarat persona non grata de catre conducerea Festivalului de la Cannes (pentru declaratia, scoasa din context, ca ar "empatiza cu Hitler"), protagonista filmului Melancholia, Kirsten Dunst, raspundea "deja obosita si exasperata de situatie" intrebarilor jurnalistilor despre scandal.

Interviurile ei fusesera mutate brusc de pe terasa Palatului Festivalurilor pe una de pe Croazeta, cineastului danez fiindu-i interzis sa se apropie la mai mult de 100 de metri de cladire. Iata, in exclusivitate pentru 9am.ro, declaratia vedetei americane:

„Il cunosc pe Lars foarte bine… Nu poti glumi cu lucrurile astea si stiu ca a fost foarte incurcat spunand ce spunea si a incercat sa iasa din asta, dar s-a incurcat si mai tare
”, a inceput actrita din The Virgin Suicides.

„Ati fost acolo? Nimeni n-a iesit de la conferinta de presa. Parerea mea e ca nu poti glumi cu lucrurile astea. Punct. A fost o prostie din partea lui”, a continuat Dunst, punand punct acestui subiect. A adaugat totusi ca nu crede ca Lars von Trier va fi refuzat de alti actori, pentru urmatoarele filme, si ca ea insasi ar accepta oricand un alt rol.

Se vorbeste intens pe Croazeta ca sansele filmului si, implicit ale lui Dunst la un premiu, sunt sabotate de scandal. Deja, un distribuitor argentinian a declarat ca nu va mai aduce Melancholia in tara lui, petrecerea filmului a fost anulata de patronul restaurantului, iar unii dintre finantatorii peliculei si-au cerut scuze in numele cineastului danez.

Melancholia are insa cronici foarte favorabile si mersul lui in cinema ar putea fi influentat, in sensul bun, de controversa. Este, dupa multi critici, cel mai frumos film despre sfarsitul lumii realizat vreodata
.Corespondenta sustinuta de


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.