Prima semifinala a celei de-a 56-a editii a concursului muzical Eurovision va avea loc marti seara, in orasul Dusseldorf din Germania, incepand de la ora locala 21.00 (22.00, ora Romaniei, n.r.).

Cele 19 tari care vor evolua in prima semifinala, marti, sunt, in ordinea intrarii in concurs, Polonia, Norvegia, Albania, Armenia, Turcia, Serbia, Rusia, Elvetia, Georgia, Finlanda, Malta, San Marino, Croatia, Islanda, Ungaria, Portugalia, Lituania, Azerbaijan si Grecia. Piesele lor vor putea fi votate de telespectatorii din aceste tari, la care se adauga si cei din Marea Britanie si Spania, doua dintre cele cinci tari mari calificate direct in finala.

Dintre cei 19 artisti, 10 vor merge mai departe in finala concursului Eurovision, pe baza unei decizii in care ponderea voturilor exprimate de experti este egala cu ponderea voturilor exprimate de juriile nationale din fiecare tara.

Potrivit site-ului oficial, juriul expertilor a votat deja, luni, in cadrul celei de-a doua repetitii generale, pe baza performantelor artistice ale participantilor, insa rezultatele nu au fost anuntate. Televotingul va avea loc in timpul spectacolului live, odata cu inceperea primei semifinale, scrie MEDIAFAX.

Telespectatorii din toate cele 19 tari din prima semifinala vor putea sa voteze, alaturi de cei din Marea Britanie si Spania. Dupa exprimarea voturilor, ele vor fi centralizate, iar tarile calificate pentru finala Eurovision vor fi anuntate prin deschiderea unor plicuri virtuale intr-o ordine aleatorie.

  • Cea de-a doua semifinala, in cadrul careia va concura si Romania, va avea loc in seara de 12 mai. Romania va fi reprezentata de trupa Hotel FM, cu piesa "Change".

Primele 10 tari din fiecare semifinala, alaturi de tara gazda - Germania - si de cele patru tari mari care evolueaza, in mod traditional, direct in finala (Spania, Italia, Marea Britanie si Franta) vor concura in finala din 14 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.