Daca nunta dintre Kate si William a mers atat de bine, cei doi avand o ceremonie si o petrecere splendide, au existat timpuri cand banii curgeau mai greu, iar parintii erau mai conservatori. Aceasta este povestea printesei Elizabeth, astazi regina Elizabeth a II-a, si a printului Philip.

Cunoscandu-se de copii, printesa Elizabeth si Philip, print al Greciei si al Danemarcei, s-au indragostit cand Elizabeth avea doar 13 ani si au inceput sa corespondeze. Schimbul de scrisori de dragoste a constituit lunga lor logodna, iar dupa 8 ani, in 1947, cei doi s-au casatorit in Westminster Abbey.

“Pretul” se poate spune ca l-a platit Philip: el a trebuit sa renunte la titlul de print al Greciei si al Danemarcei, sa se converteasca la anglicanism, sa adopte statutul de Locotenent Philip Mountbatten si sa stranga din dinti pentru ca nu avea o avere pe masura printesei lui. A primit in schimb titlul de Duce de Edinburgh si i-a fost acordat statutul de Inaltimea Sa.

Mama lui Elizabeth a fost impotriva casatoriei, considerandu-l pe Philip nedemn si un strain, desi era supus britanic. In plus cei doi erau foarte tineri, Elizabeth avea 21 de ani, iar Philip 26.

Nunta a fost bineinteles impresionanta, chiar daca umbrita de cel de-al doilea razboi mondial si de starea de devastare care s-a prelungit in urma lui. Tinerii casatoriti au fost coplesiti cu 2500 de cadouri de nunta, primite din intreaga lume. E greu de spus in ce masura acestea au putut compensa faptul ca Elizabeth a strans cupoane de ratii ca sa isi poata cumpara material pentru rochie sau pentru faptul ca cele trei surori ale lui Philip nu au fost invitate – ele fiind casatorite cu nobili germani care avusesera legaturi naziste.


Copyright: (C) HU, RO, BG, SCG, UA, RU, SK/ Northfoto

  • Rochia lui Elizabeth are o poveste interesanta

Asa cum am spus, in 1947 in Marea Britanie, bunurile erau inca rationalizate, iar Elizabeth a reusit sa economiseasca 26 de cupoane. Dar cand s-a aflat in tara ca printesa strange cupoane pentru ziua nuntii ei, poporul s-a mobilizat si din toate colturile tarii, supusii britanici au trimis cupoane peste cupoane pentru ca lui Elizabeth sa nu ii lipseasca nimic in ziua cea mare.
  • Au fost peste 2000 de oaspeti la nunta, Elizabeth a fost insotita pe drumul spre altar de 8 domnisoare de onoare si de doi paji. Iar rochia ei a fost splendida (galerie foto aici).

Creata de designerul Norman Hartnell, care lucrase in teatru si crease costume de recuzita pentru actori, intelegea cat de dramatica va fi aparitia lui Elizabeth in Westminster Abbey. Inspiratia lui a fost dintr-un tablou de Botticelli: din matase naturala, rochia fluida a fost decorata cu flori, intentia fiind de a transmite astfel un mesaj de reinnoire si inceperea unei file noi in istorie.
Citeste si:
Elizabeth a II-a, monarhul cu cea mai lunga domnie din regatul...
Elizabeth a II-a, monarhul cu...

Designer-ul a reinterpretat modern motivele florale prin intermediul cristalelor albe si al perlelor. Da, 10.000 de perle – se pare ca britanicii nu impartasesc superstitia noastra legata de perle in ziua nuntii. Ca dovada, Elizabeth si Philip au 63 de ani de casnicie; le dorim lui Kate si William cel putin tot atatia.

Sursa articol:kudika.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.