Designer-ul Romanita Iovan a acordat revistei FOX un interviu in care a vorbit despre intreaga sa activitate si despre momentul din luna iunie care va marca 20 de ani de activitate.

In numarul 6 al revistei FOX, Romanita Iovan a raspuns si intrebarilor legate despre creatia sa, despre ceea ce o inspira dar si despre ultima colectia prezentata la New York Couture Fashion Week.

  • Ai lansat in cadrul New York Couture Fashion Week “Rockbird”, o colectie inspirata din costumele traditionale. Este publicul strain receptiv la astfel de creatii?

Am avut bucuria de a prezenta cinci colectii in Statele Unite si iti marturisesc ca de fiecare data am intalnit un public receptiv si cald, dornic de frumos si eleganta. Tocmai de aceea ma intorc cu placere si entuziasm in orasul atat de iubit, NEW YORK.
Inspiratia etnografica a colectiei, melodia Ciocarlia in varianta Phoenix si machiajul, coafura au avut un efect asteptat, reflectat in aplauzele spectatorilor, oferite cu generozitate si primite de noi cu mare drag. Sentimentul de mandrie si bucurie, pe care il simti la mii de km distanta de tara, este unic.

  • Trend-urile din lumea modei sunt cameleonice. Care perioada din istoria fashion-ului ti-a placut cel mai mult?

Anii ‘50 - ‘60 sunt de departe cei dragi mie. Romantismul, eleganta si siluetele perfecte ale acelor vremuri revin de multe ori in creatiile mele. Sunt stropi de culoare si viata saditi undeva in ADN-ul meu, pot spune.

  • Daca ar fi sa alegi o colaborare cu un designer international, cu cine ti-ar placea?

Ventino a fost un maestru la usa caruia mi-ar fi placut sa bat. Dar... m-as multumi acum si cu Elie Saab.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.