Omul de afaceri Irinel Columbeanu precizeaza, intr-un comunicat, ca va fi de acord ca fiica sa Irina sa fie incredintata mamei indata de decizia in acest sens "va deveni oficial investita, iar executarea ei incuviintata" si ca "refuzul de a pleca la mama" vine din partea copilului.

"In legatura cu speculatiile aparute in presa, potrivit carora m-as opune la executarea Deciziei de incredintare a Irinei catre Monica Columbeanu, doresc sa informez opinia publica cu privire la faptul ca de indata ce aceasta decizie va deveni oficial investita, iar executarea ei incuviintata, nu ma voi opune ca executorul judecatoresc sa-si duca la indeplinire mandatul incredintat de instanta competenta. Legat de aceasta, consider ca aceleasi speculatii, potrivit carora ducerea la indeplinire a executarii acestei Decizii se va face cu suportul si asistenta institutiilor de forta ale statului, nu fac altceva decat sa tensioneze si mai mult atmosfera artificial incarcata cu senzational din jurul acestui caz. Efectele pot fi atat potential defaimatoare prin disproportie privind rolul fortelor de ordine cat si mai ales potential traumatizante pentru minora si de care sper ca mama ei sa tina cont cand va alege forma de executare", afirma Columbeanu, potrivit MEDIAFAX.

El sustine ca refuzul de apleca la mama vine din partea copilului, despre care afirma ca "plange in continuu".

"Refuzul de a pleca la mama nu vine din partea mea, ci din partea copilului, care plange in continuu si ma roaga «sa nu o dau la mama»", scrie Columbeanu, apreciind ca este de datoria sa sa tina cont de "parerea vehement exprimata" a fiicei sale.

El considera ca trebuie sa respecte "dreptul copilului de a-si exprima liber opinia asupra oricarei probleme care il priveste" si isi exprima speranta ca si executorul judecatoresc care va veni "sa execute silit copilul la cererea Monicai Columbeanu" va respecta prevederile legale potrivit carora "autoritatile publice sunt obligate sa respecte aceste drepturi garantate oricarui copil de statul roman prin prevederile art.1, art. 24 si art. 28 din Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, dar si prin prevederi cu valoare constitutionala astfel cum acestea sunt reglementate de art. 20 din Constitutia Romaniei coroborat cu prevederile art. 1 ale Conventiei cu privire la drepturile copilului, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite la 20 noiembrie 1989 si ratificata de Parlamentul Romaniei prin Legea nr. 18/1990, potrivit cu care «in toate actiunile care privesc copii, intreprinse de instantele judecatoresti si autoritatile administrative... interesele copilului vor prevala»".

Citeste si:
Tabloidele la control!
Tabloidele la control!

Omul de afaceri asociaza comunicatului sau si un link catre "ultima inregistrare ce atesta parerea Irinei asupra a ceea ce urmeaza", intitulat "Irina Columbeanu: de ce nu vrea la mami".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.