Mult ravnitele premii Grammy nu sunt ocolite de criza, evenimentul intrand intr-un soi de restructurare si reorganizare.

Academia de inregistrari a Statelor Unite a anuntat recent ca va reduce de la 109 la 78 numarul premiilor pe care le va oferi la viitoarea gala, relateaza agentia spaniola de presa EFE.

Restructurarea va implica eliminarea diferentierii in functie de sex la categoriile Pop, R&B, Rock si Country, precum si desfiintarea a numeroase distinctii pentru productii instrumentale, scrie Realitatea.

Pentru ca o lucrare sa poata fi nominalizata, numarul minim de solicitanti se ridica de la 25 la 40 pentru ca o categorie sa aiba cinci candidati, daca se prezinta intre 25 si 39 vor fi eligibili doar trei candidati, iar daca numarul este mai mic de 25 nu va exista Grammy la acea categorie in anul respectiv, conform Click.

Se va reduce de asemenea, si numarul de voturi pentru fiecare membru, in scopul de a fi mai selectivi. Din acest an, fiecare votant isi va putea numi castigatorul numai la 20 de sectiuni si la premiile principale pentru Cel mai bun cantec, Cel mai bun album, Cel mai bun text si Cel mai bun artist revelatie.

Prima editie a Premiilor Grammy a avut loc in 1959, an in care s-au acordat 28 de premii, numar care in ultimele decenii a crescut pana la cele 109 acordate in februarie 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.