Actrita americana Faye Dunaway, fotografiata in 1970 de cineastul newyorkez Jerry Schatzberg, a fost desemnata imaginea celei de-a 64-a editii a Festivalului de Film de la Cannes.

"Un model de sofisticare si de gratie care sfideaza timpul, ea intruchipeaza visul unui stil de cinematografie pe care Festivalul de la Cannes doreste sa il intretina", au explicat organizatorii intr-un comunicat.

Realizata in alb si negru, fotografia de pe afisul festivalului o prezinta pe Faye Dunaway asezata intr-un trapez in timp ce se leagana, purtand o rochie neagra si o pereche de balerini, relateaza MEDIAFAX.

  • Jerry Schatzberg, premiat cu Palme d'Or in 1973, pentru "Scarecrow", si-a inceput cariera ca fotograf si s-a facut remarcat foarte repede, gratie unei serii de clisee cu Bob Dylan, realizata in anii '60.

El a realizat si portretul cantautorului american postat pe coperta albumului acestuia, "Blonde on Blonde".

Schatzberg s-a orientat catre cinematografie la inceputul anilor '70, odata cu lansarea lungmetrajului sau de debut, "Puzzle of a Downfall Child" (1970), in care Faye Dunaway a interpretat rolul principal.

Au urmat doua filme premiate la Cannes - "The Panic in Needle Park" (1971), care a lansat cariera lui Al Pacino, iar apoi "Scarecrow" (1973).

Filmul "Puzzle of a Downfall Child" a fost restaurat recent de studiourile Universal si, dupa o absenta indelungata, va fi prezentat in aceasta versiune restaurata in timpul Festivalului de Film de la Cannes, ce va avea loc in acest an in perioada 11 - 22 mai, in prezenta regizorului si a actritei principale.

  • Faye Dunaway este o actrita americana laureata in 1977 cu premiul Oscar pentru rolul din drama "Network", dupa doua nominalizari anterioare, obtinute pentru rolurile din filmele "Bonnie si Clyde" (1967) si " Chinatown" (1974).

Faye Dunaway, considerata una dintre cele mai versatile actrite de la Hollywood, a jucat in numeroase filme de referinta, precum "Afacerea Thomas Crown" (atat in filmul original din 1968, cat si in remake-ul din 1999), "Infernul din zgarie-nori" (1974), "Cele trei zile ale condorului" (1975), "Draga mea mama" (1981) si "Arizona Dream" (1993).
Citeste si:
Kronenbourg 1664 Blanc continuă parteneriatul cu TIFF
Kronenbourg 1664 Blanc...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.