Actrita Elizabeth Taylor a murit miercuri, la varsta de 79 de ani, in urma unui infarct, a anuntat purtatorul sau de cuvant.

Elizabeth Taylor a murit la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles, unde fusese internata in urma cu sase saptamani , din cauza unei insuficiente cardiace congestive, relateaza CNN.

"Era inconjurata de copiii sai - Michael Wilding, Christopher Wilding, Liza Todd si Maria Burton", a declarat purtatorul de cuvant al actritei, Sally Morrison, potrivit ABC News.

"Mama mea a fost o femeie extraordinara, care a trait viata din plin, cu multa pasiune, umor si dragoste. Desi pierderea ei este devastatoare pentru cei care o iubeau, vom fi mereu inspirati de contributia eterna pe care a adus-o acestei lumi. Remarcabila ei interpretare din filme, succesul ei ca femeie de afaceri si lupta ei curajoasa si de neoprit impotriva SIDA ne face mindri de ceea ce a realizat ea. Stim ca lumea este mai buna deoarece mama a trait in ea. Mostenirea ei nu va fi niciodata distrusa, spiritul ei va fi mereu alaturi de noi si iubirea ei va fi vesnic in inimile noastre", a declarat fiul actritei, Michael Wilding, in varsta de 58 de ani.

Elizabeth Taylor si-a petrecut majoritatea timpului intr-un scaun cu rotile, dupa ce in ultimii 25 de ani a fost internata de peste o suta de ori.

  • In 1997, actrita a suferit un atac cerebral in urma unei operatii de extirpare a unei tumori pe creier, cand a intrat in moarte clinica.
  • In 2004, actrita a fost diagnosticata cu insuficienta cardiaca, fiind supusa unei operatii cerebrale pentru indepartarea unei tumori benigne. In rarele sale aparitii in public, actrita folosea un scaun cu rotile.

Anul trecut, Elizabeth Taylor se logodise cu iubitul ei Jason Wintors, in varsta de 49 de ani. Legendara actrita britanica a mai fost casatorita de opt ori, dintre care de doua ori cu Richard Burton.

  • Elizabeth Taylor (nascuta Dame Elizabeth Rosemond Taylor, la 27 februarie 1932, Londra) este considerata „ultimul star al Hollywoodului de altadata”. A fost distinsa de doua ori cu Premiul Oscar pentru rolul din "Butterfield 8" (1960) si "Who's Afraid of Virginia Woolf" (1966).

De asemenea, a primit din partea American Film Institute Premiul pentru intreaga cariera, informeaza Wikipedia.
Citeste si:
Hollywood: Cum au colaborat celebritatile cu fostii parteneri
Profesionalism la Hollywood!...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.