Paul Di'Anno, fostul solist al trupei Iron Maiden, a fost condamnat la noua luni de inchisoare pentru frauda fiscala, informeaza nme.com.

Cantaretul britanic, in varsta de 52 de ani, a pledat vinovat la cele opt capete de acuzare, in cadrul unei audieri ce a avut loc la inceputul acestei luni, la Tribunalul regal din Salisbury. Muzicianul, al carui nume real este Paul Andrews, este acuzat de obtinerea frauduloasa a unor venituri in valoare de 45.000 de lire sterline (52.200 de euro).

Potrivit tabloidului britanic Daily Mail, Paul Di'Anno va petrece in inchisoare cel putin patru luni si jumatate, inainte de a putea solicita eliberarea conditionata.

Investigatorii au intrat astfel in posesia unei inregistrari video, postata pe site-ul YouTube, care il arata pe Paul Di'Anno sustinand un concert in anul 2006. Paul Di'Anno adresase fiscului din Marea Britanie o declaratie de incapacitate pe motive de boala in anul 2002.

In timpul audierii, judecatoarea Jane Miller a decis sa ignore depozitia solistului britanic, in care acesta afirma ca a primit un onorariu foarte mic pentru acel concert si ca a avut nevoie de acei bani pentru a-si intretine familia.

"Lacomia ta a costat aceasta tara o suma mare de bani. Infractiunea a fost savarsita pentru o perioada indelungata, iar sumele de bani incasate au fost mult mai mari. Nu accept afirmatia potrivit careia ai avea doar cheltuieli. Apreciez ca ai pledat vinovat si iti voi reduce pedeapsa de la 12 luni la noua luni de inchisoare", a declarat judecatoarea britanica, conform nme.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.