Filmul Scoala noastra, de Mona Nicoara si Miruna Coca-Cozma, a intrat in competitia de documentare a Festivalului de la Tribeca (20 aprilie – 1 mai), infiintat de Robert De Niro.
Documentarul despre trei copii de romi dintr-un sat romanesc care incearca sa se integreze in scoala este unul dintre cele 12 lungmetraje incluse in selectie, scrie Film Reporter.

Intreaga competitie, potrivit „The Hollywood Reporter”, cuprinde 43 de premiere mondiale si 54 de debuturi – fictiune si documentar – cernute dintr-o masa de 5 624 de titluri inscrise. Participarea in sine e, in acest caz, o performanta in sine.

Scoala noastra / Our school este prezentata ca productie SUA-Elvetia si va rula in premiera peste Ocean. Protagonistii sunt Alin, Beni si Dana, trei elevi romi din Targu Lapus transferati de la o scoala din periferie la una centrala si fortati sa-si gaseasca un loc printre ceilalti copii. Alin e greu de stapanit si chiuleste, Beni reuseste sa-si faca prieteni si se straduieste sa tina pasul, iar Dana se lasa de scoala pentru ca parintii o marita. „Atinge subiecte precum prejudecatile institutionalizate, educatia si saracia incurabila, dar ramane bine infipt in ritmurile hipnotice si realitatea profunda a comunitatii rome. Scoala noastra este, in cele din urma, o poveste dulce-amaruie foarte atasanta, care te infurie adeseori, despre traditie si progres”, este descrierea pe care o livreaza organizatorii Festivalului de la Tribeca.

Scoala noastra a fost sustinut financiar, in faza de postproductie, de Sundance Documentary Film Program. A 10-a editia a festivalului se va deschide pe 20 aprilie cu The Union, in regia lui Cameron Crowe, un film despre colaborarea dintre Elton John si Leon Russell.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.