Imaginile cu John Lennon gol-golut, cu actrita Demi Moore in ultima luna de sarcina si cu Muhammad Ali strapuns de sageti au fost desemnate, luni, cele mai bune coperte ale revistelor americane din ultimii 40 de ani, de o asociatie profesionala a jurnalistilor, relateaza Mediafax. Societatea americana a editorilor de reviste, ASME, a primit aproximativ 50 de dosare, venite de la numeroase publicatii, de la Time si Newsweek, pana la National Geographic si Esquire. "Evident, copertele clasate pe primele locuri au valoare de simbol si au impresionat foarte mult membrii juriului", a declarat directoarea ASME, Marlene Kahan, intr-un comunicat.

Fotografia clasata pe primul loc il arata pe John Lennon gol, in pozitie de fetus, alaturi de sotia sa Yoko Ono, care este imbracata. Fotografia a fost realizata de celebra Annie Liebowitz si a fost coperta revistei Rolling Stone in ianuarie 1981, chiar a doua zi dupa asasinarea la New York a celebrului membru al trupei Beatles.

Cel de-al doilea loc a revenit revistei Vanity Fair pentru o fotografie a actritei Demi Moore goala si insarcinata, datand din anul 1991. Cea de-a treia pozitie a fost ocupata de revista Esquire, pentru o coperta ce il reprezinta pe boxeurul Muhammad Ali in Saint Sèbastien, cu corpul strapuns de sageti. Printre cele mai bune 40 de coperte, figureaza si trei imagini ce amintesc de atentatele de la 11 septembrie 2001, printre care si coperta neagra a revistei New Yorker, in care abia sunt vizibile turnurile gemene ale World Trade Center.