Un doctor din Franta dezvaluie secretul din spatele vocii celui ce a fost Regele Pop.

Alain Branchereau, profesor in chirurgie vasculara la spitalul Timone din Marsilia, Franta, vorbeste despre vocea inegalabila a megastarului in cartea sa, "Michael Jackson, secretul unei voci", care va fi lansata pe 9 martie.

“Cand a murit, am inceput sa ma gandesc la faptul ca Michael Jackson a fost un fenomen cu totul neobisnuit. . "Mi-am zis: <Este o voce de barbat castrat >"
, a precizat acesta, potrivit physorg.com.

Dupa discutii cu colegii sai de breasla, in special cu endocrinologi, medicul a ajuns la concluzia ca Michael ar fi suferit o "castrare chimica" cauzata de Cyproterone, un medicament pe care l-ar fi luat in tinerete pentru a scapa de acnee.

„Cand avea 12 ani Michael Jackson avea acnee. Toata lumea stie acest lucru pentru ca chiar el a vorbit despre aceasta ca despre o tragedie. Ce imi imaginez eu ca s-a intamplat este ca cineva i-a propus acest tratament miraculous”,
spune medicul,sustinand ca Cyproterone mai are ca efect si "blocarea pubertatii", iar "vocea nu se poate maturiza".

Branchereau, care sustine ca a citit peste 20 de lucrari despre "castrarea chimica", mai spune ca odata incheiat tratamentul, laringele ramane la acelasi stadiu: "are toata viata un laringe de copil intr-un corp de barbat", spune acesta,

In mod obisnuit, in adolescenta, ingrosarea vocii face ca aceasta sa devina incontrolabila o perioada. "Insa Michael Jackson nu a incetat niciodata sa cante", remarca medicul.

Medicul francez mai noteaza ca un element esential al tezei sale este "caracterul exceptional" al vocii lui Michael Jackson, care acoperea trei octave. "Pana acum nu am gasit voci de barbati care sa acopere trei octave", spune el, declarandu-se convins de viabilitatea tezei pe care a formulat-o, dar pe care nu o va putea demonstra niciodata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.