Poate credeti ca fanii inraiti ar cartilor nu-si dau intaniri si nu sunt romantici! Ei bine, va inselati: potrivit unui sondaj Hermione Granger, personajul Harry Potter este personajul care indeplineste toate trasaturile pentru iubita perfecta.
Aproape o patrime dintre adolescentii intervievati (23%), au ales personajul interpretat de Emma Watson drept persoana pe care au scoate-o la o intalnire romantica, urmata de Jacob Black (14 procente) si Edward Cullen (10 procente), din cartile Twilight.

Potrivit dailymail.co.uk, sondajul, realizat pentru a marca Ziua internationala a Cartii (sarbatorita pe 3 martie), identifica de asemenea, si preferintele in materie de carti ale tinerilor, atat in trecut, cat si in prezent.

Unul din zece adulti care au participat la sondaj au declarat ca, atunci cand erau adolescenti, cartea lor preferata era "Jurnalul secret al lui Adrian Mole". Povestirile scrise de JK Rowling, despre vrajitorul adolescent s-au situat in topul sondajului, 31% dintre respondenti alegandu-le drept favorite.

Trilogia Stapanul Inelelor, scrisa de JRR Tolkien, Ghidul lui Hitchhiker catre Galaxie, de catre Douglas Adams, romanul 1984, scris de catre George Orwell si Jurnalul Annei Frank au fost singurele carti aflate atat pe lista adultilor cat si a tinerilor din ziua de astazi. Aproape o treime dintre adolescenti (30%) au declarat ca citesc doar cateva carti pe ani, in timp ce 19% au declarat ca citesc o carte pe saptamana.

Sondajul a fost realizat pe 1,583 adulti si 505 adolescenti, cu varste cuprinse inte 13 si 18 ani.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.