O ducesa din Marea Britanie a primit permisiunea de a cultiva in gradinile sale de la Castelul Alnwick canabis, opium, ciuperci halucinogene si arbusti de coca (din care se obtine cocaina), relateaza presa britanica.

Astfel, Ducesa de Northumberland se va putea lauda de acum incolo ca se numara printre putinele persoane din lume care cultiva plante halucinogene in propria-i ograda, cu acordul autoritatilor. Cotidianul "The Times" spune ca proiectul ducesei a primit numele de "Gradina Otravitoare", iar vizitatorii vor putea in curand admira, fara a culege sau consuma, plantele din care se obtin o serie de substante si prafuri halucinogene. Acestea vor creste impreuna cu alte 50 de plante otravitoare deosebit de periculoase in ceea ce va fi cea mai mare gradina publica de acest fel din Regatul Unit.

"Gradina Otravitoare va oferi vizitatorilor o noua aventura si le va dezvalui tot ce nu stiu despre aceste plante-droguri care cresc in natura. Eu personal am fost interesata nu numai de puterile miraculoase ale unor plante de a vindeca anumite afectiuni, ci am dorit sa cunosc si in ce masura pot otravi si ucide acestea", a precizat ducesa.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.