Trupa britanica Coldplay a fost confirmata in calitate de cap de afis la editia din acest an a festivalului Glastonbury, din Marea Britanie, devenind al doilea headliner confirmat de organizatori, dupa Beyonce Knowles.

Potrivit contactmusic.com, Michael Eavis, organizatorul festivalului, a confirmat, marti, aceasta informatie, precizand ca trupa britanica va concerta la Glastonbury pe 25 iunie.

Grupul Coldplay, compus din Chris Martin, Guy Berryman, Will Champion si Jonny Buckland, a cantat pentru prima oara la Glastonbury in 1999, in sectiunea "New Bands", la putin timp dupa ce semnase primul contract cu o casa de discuri. De atunci, Coldplay a mai concertat de alte doua ori la festivalul Glastonbury, fiind cap de afis la editiile din 2002 si 2005.

Primul cap de afis al editiei din acest an este cantareata americana Beyonce Knowles, a carei prezenta la festival a fost confirmata in urma cu cateva zile. Diva americana va concerta la Glastonbury pe 26 iunie, scrie The Guardian.

Potrivit BestMusic.ro, trupa U2 are cele mai mari sanse de a deveni cel de-al treilea headliner din acest an, dupa ce grupul irlandez si-a anulat prezenta la Glastonbury anul trecut, din cauza unei accidentari a solistului Bono.


Festivalul de la Glastonbury a fost lansat dupa moartea lui Jimi Hendrix, in 1970. Participantii la prima editie au platit o lira sterlina, primind in schimb lapte de la ferma si putandu-i asculta pe Marc Bolan si Al Stewart.

O perioada, festivalul nu a mai fost organizat anual, insa in anii '90 a capatat anvergura internationala pe care o are si in prezent. Evenimentul a permis unor trupe precum Radiohead, care au cantat la Glastonbury in 1997, Coldplay, dupa reprezentatia din 2002, sau Muse, prin concertul din 2004, sa isi croiasca drumul catre succes.

  • Editia din 2011 a Festivalului de la Glastonbury, unul dintre cele mai mari evenimente de gen desfasurate in aer liber din lume, organizat la Worthy Farm din comitatul Somerset, va avea loc in perioada 22 - 26 iunie.

Multi considera ca editia din 2011 va fi ultima organizata de Michael Eavis, inainte ca festivalul de la Glastonbury sa isi ia o "vacanta" de un an, in 2012 - pentru a nu se suprapune cu Jocurile Olimpice de la Londra - si ca acesta sa predea conducerea comitetului de organizare catre fiica sa, Emily, incepand din 2013.
Citeste si:
Bono a ramas fara voce in timpul unui concert la Berlin. Show-ul...
Bono a ramas fara voce in...

Organizatorii Festivalului de la Glastonbury pun in vanzare in fiecare an 137.500 de bilete pentru publicul larg. Festivalul are o capacitate totala de 177.500 de locuri. Biletele pentru editia de anul viitor a festivalului au fost deja epuizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.