Solistul Claudiu Mirica a debutat ca actor in filmul "Sweeney Todd", o productie BBC realizata in Studiourile MediaPro din Buftea.

Rolul sau este cel al amantului doamnei Lovett, interpretata de actrita britanica Essie Davis, cunoscuta pentru rolurile sale din "A Street car Named Desire", "Girl With a Pearl Earing", dar si din "Matrix Reloaded". Pentru filmari, Claudiu a fost nevoit sa renunte aproape total la podoaba sa capilara, desi artistul nu intentiona sa adopte asa curand un asemenea look. Cum actiunea filmului se petrece in anul 1765, Claudiu a purtat si o peruca, timpul petrecut la machiaj fiind in jur de trei ore. Claudiu Mirica a obtinut rolul in urma unui casting organizat in urma cu doua luni regizorul filmului, David Moore.

"Mi-a propus chiar sa particip, anul urmator, la o preselectie pentru un rol intr-un musical britanic, iar invitatia sa ma onoreaza. Pentru mine este o mare realizare faptul ca am jucat in "Sweeney Todd", declara Claudiu. Din distributia filmului fac parte nume sonore ale filmului britanic, protagonistul acestuia fiind Ray Winstone (interpretul lui Sweeney Todd, celebrul barbier care-si omoara clientii), nominalizat de doua ori la Premiile "Bafta". Englezul a mai jucat, printre altele, in peliculele "Our Boy", "King Arthur" si "Final Cut".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.