Filmele "Reteaua de socializare/ the Social Network" si "Inceputul/ Inception" au obtinut sambata principalele premii ale Sindicatului scenaristilor americani (WGA), care sunt printre ultimele distinctii acordate la Hollwood, inainte de decernarea premiilor Oscar.

"Reteaua de socializare" a obtinut premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat, care i-a revenit lui Aaron Sorkin, in timp ce distinctia pentru cel mai bun scenariu original i-a fost acordata lui Christopher Nolan, regizorul si scenaristul thriller-ului "Inceputul".

Sindicatul scenaristilor americani cuprinde profesionisti din cinema si televiziune, si ca si in cazul celorlalte sindicate profesioniste de la Hollwood, se considera ca premiile pe care le acorda ii pot indica pe viitori castigatori la Oscar, informeaza MEDIAFAX. Multi membri ai sindicatelor fac parte si din Academia de film americana, care anul acesta va decerna Oscarurile pe 27 februarie.

De altfel, Aaron Sorkin este considerat favorit la Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat, insa, pe de alta parte, marele favorit la premiile Oscar 2011, drama "Discursul regelui/ The King's Speech", nu a fost nominalizat de WGA la categoria scenariu original, neincadrandu-se in normele sindicatului.

Christopher Nolan a spus, atunci cand i-a fost inmanat trofeul, ca a suferit atunci cand nu a reusit sa obtina nominalizarea la premiile WGA pentru scenariul filmului sau, "Memento", si acesta fiind in afara normelor sindicatului scenaristilor. El a mai spus ca premiul primit sambata ar fi insemnat mai mult daca "anumite scenarii" ar fi fost nominalizate.

La categoria documentar, regizorul si scenaristul Charles Ferguson a obtinut premiul WGA pentru "Inside Job".

WGA acorda premii si in domeniul televiziunii, anul acesta marii castigatori fiind serialele "Mad Men" - cel mai bun scenariu pentru un serial drama - si "Modern Family" - cel mai bun scenariu pentru un serial de comedie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.