La presiunile CNA, ultimele doua editii ale emisiunii "Tradati in dragoste", format difuzat de Prima Tv, au fost regizate.

Cap de afis pe lista neagra a CNA a ramas acum Mircea Radu si "Din Dragoste". Emisiune care, in ciuda denumirii romantate, filmeaza oamenii fara a li se cere acordul, lucru reprosat in repetate randuri formatului Prima TV. "Am amendat si emisiunea Antenei 1 si ducem in continuare discutii cu reprezentantii postului pe aceasta tema", ne-a spus Ralu Filip.

DREPTURI FUNDAMENTALE

De asemenea, emisiunea "Iarta-ma!" prezentata de Raluca Moianu a fost luata la ochi de CNA pentru ca unei femei i s-a cerut in mod insistent sa comenteze aspecte ale vietii personale. "Nici o dispozitie legala nu permite ca o persoana sa fie filmata fara acord sau hartuita. Se urmareste respectarea unor libertati fundamentale ale omului", a mai spus presedintele CNA.

CU SULA IN COASTE

Saptamana trecuta, dupa ce CNA amendase in mai multe randuri postul Prima TV pentru emisiunea "Tradati in dragoste", Ralu Filip a atentionat ca urmatoarea sanctiune care va fi data postului, in cazul in care incalca in continuare reglementarile, va fi intreruperea cu zece minute a emisiei. In consecinta, formatul emisiunii a fost modificat pentru a respecta indicatiile consiliului. Urmarea? "E o opera de fictiune (nr.:"Tradati in dragoste"). Niste oameni obisnuiti, contra cost, interpreteaza roluri impuse de realizatorii acestei emisiuni", a afirmat Filip.

NU AU FOST REGIZATE

Referitor la editiile de pana acum ale emisiunii, pe care Consiliul le-a amendat in mod repetat cu sume de pana la 250 de milioane de lei, Ralu Filip a precizat ca acelea nu au fost regizate. El a spus ca, probabil, Prima TV a pornit de la realizarea unui reality show cu oameni luati prin surprindere de echipa de productie, iar in urma discutiilor cu CNA si a amenzilor s-a ajuns la aceasta formula. Presedintele CNA a declarat ca in urma modificarilor emisiunea prezentata de Ernest va putea fi difuzata in continuare pentru ca nu incalca drepturile si libertatile fundamentale ale omului. Este al doilea conflict major pe care CNA il are cu postul Prima TV din cauza unui format de emisiune importat, dupa scandalul "Big Brother".

MASURI DE SIGURANTA

Ralu Filip ne-a declarat ca aceste emisuni nu sunt oprite din start pentru ca televiziunile nu au obligatia de a prezenta formatul sau a instiinta CNA-ul despre caracterul emisiunii inainte de a fi difuzate.
Insa, atat "Tradati in dragoste", cat si "Big Brother" sunt formate internationale, extrem de cunoscute in strainatate. Astfel, CNA ar fi putut afla de la bun inceput toate datele despre formatele incriminate, pentru a le spune din timp producatorilor la ce sa se astepte.

CE SPUNE PRIMA TV

"Prima TV s-a conformat cerintelor CNA pentru a nu fi acuzati ca incalcam drepturi fundamentale ale omului", ne-a declarat Anca Russu, director marketing Prima TV.
Ralu Filip: Am amendat si emisiunea Antenei 1 si ducem in continuare discutii cu reprezentantii postului pe aceasta tema

RETETA AMERICANA

"Tradati in dragoste" de la Prima TV este realizata dupa modelul emisiunii Cheaters, care este difuzata de cinci ani de postul american, Reality Tv. Cheaters si-a castigat notorietatea internationala castigand 200 de contracte cu difuzorii americani. Emisiunea se bazeaza in exclusivitate pe filmarile live realizate cu camerele de supraveghere (ascunse) si este un documentar al suferintei celor care sunt tradati in dragoste. Joey Greco, prezentatorul emisiunii americane a fost batut, injunghiat si amenintat cu moartea, iar acum poarta vesta antiglont. Realizatorii spun ca sondajele privind impactul emisiunii asupra publicului american au aratat ca aceasta concureaza audienta unor seriale de televiziune premiate, gen NYPD Blue sau Dragul de Raymond.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.