Chiar daca este considerat un classic al rock-ului, cantecul "Money For Nothing", al formatiei Dire Straits, a fost interzis, dupa 26 de ani de la lansare.

Cantecul a fost declarat ofensiv si homofobic, pentru ca contine cuvinte precum “faggot” si astfel nu mai poate fi ascultat in forma originala la posturile de radio.

Deocamdata decizia se aplica doar in Canada. Astfel, orice radio care vrea sa difuzeze melodia trupei Dire Straits va fi nevoita sa cenzureze cuvantul ofensiv, considerat o jicnire la adresa homosexualilor, lesbienelor si a bisexualilor.

Cuvantul cu pricina se regaseste la inceputul melodiei “Money For Nothing”, in versurile:

The little 'faggot' with the earring and the makeup. Yeah, buddy, that’s his own hair
That little 'faggot's' got his own jet airplane. That little 'faggot' he’s a millionaire

Consiliul Canadian a conclus ca desi acest cuvant era acceptat la vremea lansarii acestei piese, acest lucru nu se mai aplica si in ziua de azi.

Compozitorii melodiei, Mark Knopfler si Sting au declarat ca melodia “Money For Nothing” reflecta pur si simplu sentimentele unui om din clasa muncitoare care se uita la videoclipuri si comenteaza pe baza aparentei canteretilor, cu un fel de gelozie fata de viata de lux pe care acestia o duc, cu minim de efort.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.