Mario Vargas Llosa, laureatul premiului Nobel pentru literatura pe anul 2010, va urca pe scena in luna martie pentru a juca rolul sultanului Shahryar, intr-o piesa de teatru proprie, adaptata dupa "1001 de nopti", ce va fi pusa in scena de varul sau, Luis Llosa, informeaza AFP.

Mario Vargas Llosa, care isi petrece vacanta de vara australa in Peru, va juca alaturi de actrita peruana Vanessa Taba, interpreta Seherezadei, in cadrul unei reprezentantii teatrale ce va avea loc in statiunea balneara Asia, considerata echivalentul peruan al statiunii franceze Deauville si aflata la o distanta de 100 de kilometri la sud de capitala Lima.

Celebrul scriitor peruan, in varsta de 74 de ani, a aparut in mai multe spectacole de teatru in ultimii ani, in Spania, tara in care isi petrece cea mai mare parte a anului, transmite MEDIAFAX.

De altfel, in discursul de acceptare a premiului Nobel, in decembrie 2010, scriitorul peruan a evocat tracul, dar si incantarea, pe care le-a resimtit cu ocazia debutului sau in teatru, la varsta de 70 de ani.

Luis Llosa, regizor de film, teatru si televiziune, in varsta de 59 de ani, a declarat pentru presa peruana ca "nu exista nicio diferenta intre a regiza un laureat al premiului Nobel si a regiza pe oricine altcineva. Relatia dintre regizor si actor este aceeasi".

"Mario este o persoana deschisa catre orice experienta. Are in el o fibra de actor. Nu uitati ca primul lucru pe care l-a scris a fost o piesa de teatru - «La huida del inca» -, pe cand avea doar 16 ani", a adaugat Luis Llosa.

Cine a castigat premiul Nobel pentru literatura pe 2010?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.