Au trecut zece ani de cand s-au vazut ultima oara. Asteptarea a fost lunga, insa nici unul dintre ei nu l-a uitat pe celalalt. Cand s-au revazut, la sfarsit de decembrie 2004, au regasit pasiunea intacta, iar intalnirea a fost magica. Publicul roman si faimoasa soprana Angela Gheorghiu sunt protagonistii acestei povesti cu happy-end. Dupa un deceniu de absenta, vedeta s-a intors printre melomanii de acasa, oferindu-le un concert extraordinar de Craciun. Sala Palatului s-a umplut de spectatori care sperau sa primeasca un cadou pretios. Asa s-a si intamplat. Pe scena, Angela Gheorghiu straluceste.

Talentul sau exceptional e dublat de charisma. Cand apare in fata publicului, il stapaneste de la primul la cel din urma acord. "Traviata", "Madama Butterfly", "Carmen", orice partitura scoate la iveala harul care i-a adus lumea la picioare. Vocea ii este instrument, iar Angela Gheorghiu este un virtuoz veritabil. Stapaneste fiecare sunet, controleaza pana la cel mai mic detaliu emotia, detine o tehnica formidabila care face diferenta intre cantaret si artistul de top. Emotie si forta, flacara si suspin, tristete si exuberanta, nimic din ce inseamna teatru liric nu-i e strain. Angela Gheorgheiu este, dincolo de eroinele pe care le interpreteaza, ea insasi un personaj. Tulbura, surprinde, fascineaza. A schimbat trei toalete seducatoare, insa ar fi avut acelasi efect asupra celor din sala chiar si imbracata in jeansi. Detine controlul absolut, nimic nu e lasat la intamplare, nimic nu ramane in plan secund, reteta e completa, iar rezultatul final - o delicatesa.

Romanii au savurat, pe langa ariile din opere celebre, cateva piese cu specific de Craciun. De la "Adeste Fideles" si pana la colindele traditionale neaose, publicul a fost purtat intr-o calatorie al carei principal reper a fost spiritul sarbatorilor. L-a colindat de pe scena, alaturi de vedeta serii, Corul Madrigal, un alt simbol al muzicii ultimelor decenii. Si, pentru ca tabloul sa fie intreg, la final pe Angela Gheorghiu au insotit-o in cantec colegii sai de clasa de la Conservator. Secondati de Orchestra Nationala Radio, sub bagheta prestigiosului dirijor Eugene Cohn, au alcatuit impreuna o echipa inedita, care s-a bucurat sa poata imparti Craciunul cu miile de admiratori. Aplauzele frenetice, ovatiile, "pelerinajul" pana la scena cu buchete de flori, atmosfera euforica au "obligat-o" pe Angela Gheorghiu sa revina in fata publicului, iar si iar. Soprana i-a daruit mai multe bisuri, dar si o seara cu adevarat memorabila.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.