Publicatia americana Indie Wire apreciaza ca pelicula "Eu cand vreau sa fluier, fluier", in regia lui Florin Serban este "un debut puternic".

"Eu cand vreau sa fluier, fluier" a avut, miercuri, premiera newyorkeza, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit Indie Wire, "Eu cand vreau sa fluier, fluier" prezinta foarte multe aspecte ale observatiei sociale, de altfel o caracteristica puternica a filmelor romanesti.

"Cu actiunea care se desfasoara intr-un centru de detentie pentru minori, filmul functioneaza ca o poveste a maturizarii, asemanator filmului «4 luni, 3 saptamani si 2 zile», chiar daca ii lipseste acelasi magnetism", scrie publicatia.

Desi prima jumatate de ora este relativ monotona, "Eu cand vreau sa fluier, fluier" are destula "munitie dramatica" pentru a tine spectatorul pe scaun. "Dualitatea lui Silviu nu ajunge niciodata la potentialul sau intreg, dar se potriveste cu estetica filmului romanesc modern - nuantele intunecate", mai scrie Indie Wire, care subliniaza ca regizorul Florin Serban "ii ofera personajului principal, Silviu, angoasa psihologica, subliniind mai mult tacerile decat momentele de furie".



Astfel, criticul A.O. Scott de la New York Times, in articolul sau de marti, scria ca "Eu cand vreau sa fluier, fluier" este un exemplu de povestire cinematografica realista, iar actorul George Pistereanu creeaza un personaj sensibil si impasibil in acelasi timp.

  • "Eu cand vreau sa fluier, fluier", debutul in lungmetraj al lui Florin Serban, este primul film romanesc din ultimii 17 ani care a intrat in competitia oficiala a Festivalului de la Berlin si a reusit sa ia si doua premii importante: marele premiu al juriului - Ursul de Argint si distinctia "Alfred Bauer".

De asemenea, filmul a fost nominalizat la premiul de debut al Academiei de Film Europene - EFA Discovery Award.

"Eu cand vreau sa fluier, fluier" este propunerea Romaniei la Oscarul pentru cel mai bun film intr-o limba straina pentru editia din 2011.

Citeste si:
[VIDEO] Actorul din `Eu cand vreau sa fluier, fluier` a murit de...
VIDEO  Actorul din `Eu cand...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.