Cantaretul scotian Gerry Rafferty, autorul unor piese celebre in anii '70, precum "Baker Street" si "Stuck In The Middle With You", a murit, marti, la varsta de 63 de ani, in urma unei lungi suferinte, a anuntat agentul sau, Paul Charles, citat de AFP.

Gerry Rafferty, care suferea din cauza dependentei de alcool, a murit in resedinta sa din sudul Angliei, unde locuia impreuna cu fiica sa, Martha, relateaza MEDIAFAX.

Inainte de a de incepe o cariera solo, Gerry Rafferty a fost membru in trupa Stealers Wheel, cu care a inregistrat "Stuck in the Middle With You", in anul 1972, primul album al acestui grup.

Piesa care a dat titlul albumului a avut parte de o a doua tinerete in 1992, intrand din nou in topurile muzicale dupa ce a fost inclusa pe coloana sonora a filmului "Reservoir Dogs" de Quentin Tarantino.

Insa principalul succes al acestui artist a ramas piesa "Baker Street", lansata in 1978, care figureaza in topul celor mai bine vandute single-uri din Marea Britanie, Statele Unite si in numeroase alte tari.

Celebrul solo de saxofon din aceasta piesa, inregistrat de Raphaël Ravenscroft, a fost compus initial pentru chitara. Insa chitaristul nu s-a prezentat in acea zi in studiourile de inregistrare, iar Ravenscroft l-a inlocuit, interpretand la saxofon acel pasaj muzical.

In ultimele doua decenii, Gerry Rafferty a inregistrat doar trei albume, dintre care ultimul a fost "Another World", in anul 2000, insa fara a mai regasi vreodata acel succes mondial al piesei "Baker Street", care continua sa fie difuzata si astazi la numeroase posturi de radio si care i-a asigurat artistului scotian o renta anuala confortabila pana la moartea acestuia.

  • Ultimii ani din viata au fost marcati de alcoolism si de numeroase alte probleme de sanatate. In noiembrie 2010, cantaretul a fost spitalizat, dupa ce a cazut in resedinta sa, dar si din cauza unor crize hepatice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.