Hotul impuscat de sotul creatoarei Romanita Iovan a pus si vedetele pe ganduri. In timp ce Sergiu Nicolaescu este de parere ca o arma la casa omului este necesara, Gina Pistol s-ar simti mai in siguranta alaturi de un barbat.

Gina Pistol spune ca nu se teme de armele de foc, dar nu stie ce-ar face la manie: "As folosi o bata. Sunt foarte impulsiva si nu este recomandat sa am un pistol la indemana. Mi-as dori mai degraba un barbat langa mine, sa ma simt in siguranta noaptea in casa".

AS PUNE MANA PE UN CIOMAG

Anul trecut, regizorul si fostul senator Sergiu Nicolaescu a propus, printr-un amendament la proiectul de lege al guvernului referitor la regimul armelor si munitiilor, ca romanii sa poata detine arme letale destinate exclusiv autoapararii la domiciliu. Insa propunerea a fost respinsa.
"Nu am o arma pentru aparare, ci de vanatoare. Care sunt perfect legale si sunt inchise intr-un dulap de metal. Nu as folosi-o daca mi-ar intra cineva in casa. As pune mana pe un ciomag. Insa asta este parerea mea. Dar nu inseamna ca oricine altcineva nu poate, in momente de panica, sa reactioneze altfel", ne-a declarat Nicolaescu.

ARME DE CALIBRU MIC

Sergiu Nicolaescu crede ca ar fi bine ca oamenii sa aiba o arma pentru aparare in casa. Insa una de calibru foarte mic, care sa nu poata rani mortal. "O sa-mi spuneti ca hotii vor veni pregatiti. Nu cred ca oamenii vor sa faca razboaie in casa", ne-a spus regizorul. El si-a amintit ca in copilarie il ruga pe tatal sau sa-i arate pistolul. Faptul ca exista o arma in familie nu inseamna ca pana acum a si omorat pe cineva: "Il lua din dulap, scotea gloantele si il punea pe masa. Ma uitam ca prostul, fara sa-l ating. Exista tari, Elvetia de exemplu, care au o mare libertate in aceasta privinta. Si nu a crescut rata criminalitatii din cauza asta".

Mi-as dori mai degraba un barbat langa mine, sa ma simt in siguranta noaptea in casa

Catalin Botezatu nu stie cum ar fi reactionat in locul lui Adrian Iovan, si nu si-ar mai lua pistol chiar daca a avut unul cu cativa ani in urma. "Am renuntat la arma pentru ca mi se parea o fita de prost gust. Avand frica lui Dumnezeu, as incerca sa fiu calculat si sa nu trag cu arma. Probabil, as fi facut la fel ca Iovan daca hotul m-ar fi agresat sau as fi vazut ca e inarmat. Prefer sa ii dau hotului cu ceva in cap decat sa il impusc."


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.