Dupa cinci ani petrecuti in Australia, Praetor, cunoscut in primul rand ca membru fondator al trupei hip-hop Veritasaga , revine in tara si in atentia ascultatorilor cu un nou material lansat sub labelul Hades Records, primul album solo din cariera. Acesta se numeste "Nomad", iar la realizarea celor 12 piese a participat o intreaga echipa de DJ, MC, producatori si artisti grafici.
Fiecare piesa de pe ”Nomad” are o poveste, iar ordinea track-urilor nu este deloc intamplatoare, acestea find strans legate intre ele, ca o poveste. Piesele au fost compuse de-a lungul ultimilor doi ani petrecuti in afara tarii si reflecta intocmai trairile artistului. Intregul material a fost scris intr-o nota optimista, aducand o abordare putin diferita fata de cea cu care fanii erau obisnuiti, atat din punct de vedere al versurilor, cat si al muzicii.

Chiar daca albumul ar putea fi caracterizat drept „hip-hop/soul”, acesta include mai multe influente muzicale, precum reggae, chillout sau trip-hop. Producatorii muzicali ai materialului sunt Dj Undoo, Keri, Dribbler, Ortega si Praetor insusi, fiecare dintre ei lasandu-si amprenta pe album prin stilul si viziunea personala. La capitolul colaborari, la realizarea albumului au mai contribuit Butch si Serafim (Funktastics, Zeppelin) la microfon si Dj Undoo din spatele platanelor.

Un alt element de noutate in ceea ce priveste albumul „Nomad” este modul in care acesta a fost prezentat fanilor, fiind disponibil la download gratuit pe site-ul oficial al artistului. Astfel, timp de trei saptamani ascultatorii au putut descarca cate patru piese de pe album, la cea de-a doua serie fiind prezentata si coperta oficiala a materialului. „Nomad” poate fi comandat acum si in format CD, completand formularul prezent pe pagina oficiala sau de pe site-urile de specialitate.

Primul single de pe „Nomad”, „Eu, orasul si castile”, este o oda adusa de Praetor orasului sau natal, si beneficieaza deja de un videoclip: . Cel de-al doilea extras va fi ales cu ajutorului fanilor, ei putand sa voteze piesa preferata direct pe blogul artistului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.