Actorul american Wesley Snipes a ajuns, joi, la inchisoarea federala din statul american Pennsylvania, unde va trebui sa ispaseasca o condamnare de trei ani pentru evaziune fiscala.

Actorul american a ajuns, joi, cu putin timp inainte de ora 17.00 GMT - termenul limita la care a fost somat sa se predea - la Federal Correction Institution McKean din orasul Lewis Run, scrie MEDIAFAX.

Wesley Snipes, in varsta de 48 de ani, a fost condamnat la inchisoare de un tribunal din Florida, in 2008, pentru neachitarea impozitelor datorate fiscului american.

Mar. 02, 2010 - New York, New York, United States - WESLEY SNIPES.at the Premiere of ''Brooklyn's Finest''.at AMC Loew's Lincoln Square Theatre, New York City 03-02-2010 .Photos by - Photos,INC 2010.K63735JBB. © Red Carpet Pictures

Intr-un interviu difuzat de un post de televiziune american, marti seara, actorul a declarat ca nu are emotii in legatura cu faptul ca va fi incarcerat.

Ed Ross, purtatorul de cuvant al Biroului Federal al Penitenciarelor (Federal Bureau of Prisons), a confirmat faptul ca Wesley Snipes s-a predat autoritatilor din Pennsylvania: "Va trece printr-un program de orientare si va incepe sa isi ispaseasca sentinta".

  • Avocatul actorului american a declarat ca procesul intentat clientului sau a continut cateva nereguli si va cere din acest motiv o revizuire a sentintei.

Federal Correction Institution McKean dispune de 300 de locuri, are un nivel minim de securitate si nu este inconjurata de un gard de protectie.

Wesley Snipes, care a castigat cateva milioane de dolari gratie rolurilor din seria "Blade", are dreptul sa cheltuiasca cel mult 300 de dolari pe luna in interiorul acestei inchisori.

Snipes a pierdut deja apelul prin care contestase o decizie din 2008 a tribunalului din Florida, care il condamnase pe actor pentru "refuzul de a plati impozitele datorate" statului american corespunzatoare veniturilor obtinute intre 1999 si 2001.

  • Avocatii acuzarii au afirmat in cadrul acelui proces ca Wesley Snipes, rezident in Windermere (Florida), a castigat peste 38 de milioane de dolari dupa 1999 si ca actorul nu a platit impozitele aferente pana in octombrie 2006.

Actorul a fost achitat insa de alte acuzatii, mult mai grave, precum frauda si asociere in vederea comiterii de infractiuni.

  • Actorul si producatorul Wesley Snipes nu se afla la prima confruntare cu justitia. In septembrie 2007, el a fost condamnat la plata sumei de 1,7 milioane de dolari, datorata fostului sau agent, care a invocat incalcarea termenilor unui contract.

In timpul anchetei coordonate de fiscul american, Wesley Snipes a fost arestat pe aeroportul din Johannesburg, fiind acuzat de serviciile vamale de tentativa frauduloasa de trecere a frontierei cu ajutorul unui pasaport sud-african care era falsificat. Actorul american a fost deportat la scurt timp in Statele Unite.
Citeste si:
Ce taxe se scumpesc începând cu 1 august
Ce taxe se scumpesc începând...

  • Desi s-a facut remarcat in special cu roluri in filme de actiune, precum cele din trilogia "Blade", Wesley Snipes a avut succes si comedii, precum "White Men Can't Jump" din 1992.

Actorul american a interpretat rolul principal in drama "Jungle Fever" regizata de Spike Lee, a jucat rolul unui saxofonist de jazz in lungmetrajul "Mo' Better Blues", regizata de acelasi Spike Lee in 1990 si s-a remarcat in "Demolition Man" (1993), in care a jucat alaturi de Sylvester Stallone si Sandra Bullock.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.