Scriitorul Rowan Somerville a fost recompensat cu premiul pentru cea mai proasta scena de sex din literatura pe 2010, cu un pasaj din romanul "The Shape of Her".

Bad Sex in Fiction Award, aflat la a 18-a editie, este acordat de revista Literary Review pentru cea mai bizara descriere a unui act sexual dintr-o opera literara, in intentia de a-i descuraja pe ceilalti scriitori sa redacteze scene sexuale lipsite de gust, scrie MEDIAFAX.

In general, premiul revine autorului care a inclus in opera sa, care poate fi excelenta, o scena sexuala redundanta, de prisos.

  • Romanul "The Shape of Her", al doilea din cariera scriitorului Rowan Somerville, contine fraza urmatoare: "Degetele ei au eliberat parului lui, care a cazut si s-a rasucit pe abdomenul ei ca un peste care sare din apa".

In discursul de acceptare a acestui premiu insolit, scriitorul a declarat: "Nimic nu e mai britanic ca sexul prost, asadar, in numele intregului popor, va multumesc".

  • Un alt scriitor nominalizat a fost Alastair Campbell pentru romanul sau "Maya".

Membrii juriului au considerat insa ca entuziasmul dovedit in public de Alastair Campbell fata de nominalizarea sa pe lista scurta pentru Bad Sex Fiction Award si dorinta acestuia de a castiga insolita distinctie nu concorda cu scopul initial pentru care a fost infiintat acest premiu literar - acela de a descuraja publicarea in viitor a unor romane ce includ scene sexuale lipsite de gust.

Ceilalti doi autori nominalizati in acest an au fost Jonathan Franzen pentru romanul "Freedom" si Christos Tsiolkas pentru "The Slap".

Anul trecut, Jonathan Littell, castigatorul prestigiosului premiu literar francez Goncourt in 2006, pentru romanul "Binevoitoarele", a primit si Bad Sex in Fiction Award pe 2009, pentru volumul "The Kindly Ones".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.