"Marti, dupa Craciun", de Radu Muntean, a obtinut trei dintre cele mai importante premii la Festivalul International de Film din Gijonmarel, printre care si cel pentru cel mai bun film.

Astfel, "Marti, dupa Craciun" - un lungmetraj despre un triunghi amoros, semnat de Radu Muntean - a castigat premiile pentru cel mai bun film, cel mai bun actor in rol principal (Mimi Branescu) si cea mai buna actrita in rol principal (ex-aequo Mirela Oprisor si Maria Popistasu).

Filmul "Marti, dupa Craciun", din distributia caruia mai fac parte Dragos Bucur, Adrian Vancica, Victor Rebengiuc si Silvia Nastase, a fost selectat la Festivalul de la Cannes din acest an, in competitia Un Certain Regard
, relateaza MEDIAFAX.

Romania a fost reprezentata la Festivalul de la Gijon de patru productii
. Pe langa filmul lui Radu Muntean, in competitia oficiala de lungmetraje a mai rulat "Aurora", de Cristi Puiu, care a primit la gala de sambata premiul pentru regie artistica, acordat lui Vali Ighigheanu si Andreei Popa.

Lungmetrajul "Aurora", care a avut premiera mondiala in sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes, anul acesta, il prezinta pe Cristi Puiu nu doar in calitate de regizor, ci si in calitate de actor in rol principal.

Totodata,producia "Fotografia", de Victor Dragomir, a primit o mentiune speciala in cadrul categoriei "Cel mai bun scurtmetraj".

Citeste si: [VIDEO] Doua romance, premiate la Festivalul de la Mar del Plata


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.