Russell McGregor, dirijorul orchestrei Johann Strauss Ensemble s-a declarat indragostit de tara noastra din primul an in care a sosit pe taramurile mioritice.

De atunci, in fiecare an, el impreuna cu orchestra pe care o conduce, sosesc in tara pentru concertul de sarbatori, devenit deja traditional!

McGregor se simte atras de tara noastra si iubeste spiritul romanesc. „Ma intorc mereu cu placere in Romania. Aveti o tara minunata, iubesc sufletul romanesc si peste tot unde ma duc in lume vorbesc cu drag de turneul pe care il intreprindem in fiecare an in tara dumneavoastra” a declarat McGregor.

Inca din anul 1997, carismaticul dirijor al orchestrei Johann Strauss Ensemble detine in acelasi timp si pozitia de dirijor al orchestrei Palatului Schonbrunn din Viena.

Povestea acestui palat este una aparte, constructia lui durand 21 de ani si fiind inaltat la ordinul imparatului Leopold, care se considera egalul Regelui Soare si isi dorea o resedinta care sa rivalizeze cu Versailles-ul! Pe scena salii de spectacole a faimosului palat au evoluat in timp mari nume ale muzicii clasice precum Mozart si Haydn!

Numele acestor genii ale muzicii clasice nu lipsesc nici din repertoriul orchestrei austriace, aceasta interpretand in concerte lucrari ale familiei de compozitori Strauss dar si Lehar, Bethoven, Haydn, Mozart sau Schubert...cireasa de pe tort fiind reprezentata de celebrele teme de Craciun ale lui Johann Sebastian Bach.

  • Russell McGregor si cuiul lui Pavarotti

Russell McGregor a avut de-a lungul timpului privilegiul de a concerta alaturi de mari nume ale scenei, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Placido Domingo...Despre Pavarotti.

„Am pastrat amintiri placute cu tenorul italian Luciano Pavarotti, pe care am avut prilejul sa il acompaniez de cateva ori. Pavarotti era un tip superstitios, imi aduc aminte ca nu intra in scena decat dupa ce gasea un cui ruginit in culise, in drumul sau catre scena, si pe care il purta in buzunar pe toata perioada concertului. Pentru a nu intarzia prea mult intrarea sa in scena, managerul acestuia obisnuia sa arunce el cuiul ruginit in calea marelui artist. La concertul pe care l-am avut in Melbourne, trecusera deja 15 minute si artistul nu mai aparea la scena. Din greseala, Pavarotti daduse cu piciorul cuiului ruginit ce ii fusese aruncat langa el de catre manager si se chinuia acum sa gaseasca unul. Scena stralucea de curatenie iar singurul cui ruginit zburase printre primele scaune ale orchestrei. Managerul artistului ne facea semne disperate sa cautam cuiul pentu ca sa incepem concertul; lumea in sala incepuse sa vocifereze. Cand am gasit, intr-un final, cuiul ruginit cu totii am rasuflat fericiti. Dirijorul a preluat cuiul si victorios a plecat catre culise, chipurile sa invite artistul in scena. Ajuns in culise, dirijorul a aruncat cuiul in apropierea marelui artist si i-a spus maestrului ca parca vazuse ceva. Pavarotti s-a mai invartit un minut pana sa il gaseasca si apoi a aparut fericit la cortina cu cuiul ruginit in mana „Ecco il chiodo” (uite cuiul) a spus el fericit, a intrat in scena si a avut cel mai bun concert din turneul australian. Este una din frumoasele intamplari pe care le-am trait alaturi de celebrul tenor!”, povesteste acesta.

Russell McGregor si membrii orchestrei Johann Straus Ensemble vor poposi in tara noastra mai multe zile, deoarece vor sustine un turneu national, prin marile orase ale Romaniei.

  • Pe data de 11 decembrie ei se vor afla la Bucuresti, pentru concertul de la Sala Palatului. Cine a mai fost la un concert cu acesti virtuosi ai muzicii de calitate stie ca acesta nu este un simplu concert ci un spectacol, in adevaratul sens al cuvantului, un show care depaseste toate asteptarile! Plin de talent, pasiune si umor, dirijorul Russell McGregor reuseste intotdeauna sa faca publicul sa se simta extraordinar, entuziasmandu-i si bucurandu-i pe cei aflati in sala, astfel incat fiecare concert devine o amintire draga pentru toti spectatorii!

Biletele pentru spectacolul din data de 11 decembrie se gasesc la Sala Palatului, Magazinele Diverta, Musica Store, Libraria Mihai Eminescu, Magazinul Victoria – Midola Music, Palatul Copiilor, Magazinul Unirea (parter) si online pe biletoo.ro, ticketpoint.ro, blt.ro, myticket.ro si bilete.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.